Kieran Trippier: als voetbal en gokken pijnlijk samenkomen

Kieran Trippier voetbal sportweddenschappen

Wedden op je eigen transfer naar Atlético Madrid nadat de contracten zijn ondertekend: Kieran Trippier zou het flikken. Althans, hij spoorde z’n vrienden aan om weddenschappen te plaatsen op de transfergeruchten, maar wel pas nadat de deal al rond was. En dat levert de Britse verdediger nu een mega schorsing op.

De Engels international Kieran Trippier kreeg de flinke schorsing van de FA al in 2020 die internationaal van kracht zou zijn.

De Engelse voetbalbond wil de verdediger van het Spaanse Atlético Madrid 10 weken lang verbannen uit de voetbalwereld waardoor hij zowel wedstrijden van z’n club als z’n land zou moeten missen. We leggen de pijnlijke situatie uit.

Appcontact uitgelekt naar The Daily Mail

Profvoetballers mogen namelijk niet gokken op voetbalwedstrijden, dat zijn de regels van zo’n beetje elke voetbalbond en ze mogen al helemaal niet geld inzetten op hun eigen acties.

In het geval van Trippier zou hij zijn vrienden aansporen om in te zetten op een aanstaande transfer naar het Spaanse Atlético Madrid.

Zelf gaf de Brit aan dat hij zich van geen fout bewust was, maar uit de apps die in handen kwamen van de krant The Daily Mail zou wat anders blijken: “Ga ervoor” zou hij hebben geschreven, en “Er zou niets meer fout moeten gaan”, zo verwijst hij naar de onderhandelingen tussen zijn vorige club Tottenham Hotspur en zijn huidige werkgever Atlético.

Naar een andere vriend stuurt hij: “We zijn akkoord, ik wacht alleen nog over een definitief akkoord over de transfersom, maar dit gaat zeker door, omdat de Spurs geld nodig hebben en wel moeten verkopen”. 

Als gevolg van de rechtszaak moest Trippier zich al verantwoorden tegenover de FA om daardoor ook een wedstrijd van het Engelse nationale elftal te missen.

Werkgever Atlético Madrid in beroep

Z’n Madrileense werkgever Atlético Madrid overweegt een beroep nadat het Hof van Arbitrage voor Sport nadat de oorspronkelijke eis en uitspraak van de FIFA zou bekrachtigen.

Het bestuursorgaan van het Wereldvoetbal bevestigde onlangs dat het beroep van de Spaanse club tegen de wereldwijde schorsing van 10 weken is afgewezen, wat voor nu betekent dat Trippier tot 28 februari niet kan deelnemen aan voetbalgerelateerde activiteiten — inclusief de trainingen.

Door wederom in beroep te gaan, kan Atlético de schorsing opschorten waardoor de Engelsman wel in actie kan blijven komen voor z’n club zolang de zaak nog loopt.

En dat zal de club nodig hebben. Trippier is namelijk een vitale speler voor de Spaanse vechtmachine, die dit seizoen grote kansen heeft op de landstitel en ook nog in de race is voor de Champions League.

Onze voetbal voorspelling? Dat Tripper wel geschorst zal moeten worden… en nooit meer een gokje waagt op voetbalwedstrijden.