Ze kunnen in het buitenland zeggen wat ze willen over de Eredivisie, maar wij zijn er dol op. Onze ‘Mickey Mouse-competitie’ heeft dan misschien niet de allure van de Engelse Premier League of de kracht van de Duitse Bundesliga, maar het is wel de competitie waar elke voetbalfan in Nederland mee is opgegroeid. Van zondagavond 19.00 met een bord voor de tv tot aan de midweekse speelrondes; het is altijd weer genieten geblazen. Als dat niet komt door de fraaie goals dan is het wel door de onverwachte uitslagen en elke wedstrijd zijn er weer voetbalgokkers die juist daar op hopen.

Want dat pak ‘m beet Heracles Almelo het van Ajax wint, ligt misschien niet helemaal voor de hand, maar het gebeurt toch regelmatig dat een kleinere club voor een grote verrassing zorgt. Door daar handig om te anticiperen of door zelfs live weddenschappen te plaatsen tijdens het live voetbal kijken, kun jij ervoor zorgen dat je met jouw voetbalkennis de nodige euro’s binnen sleept. Waar de meeste voetbalkenners ooit mee zijn begonnen? Met het analyseren en voorspellen van de wedstrijden uit de eigen Eredivisie. Toch kunnen we tegenwoordig zo’n beetje elke competitie volgen en daarmee neemt ook het aantal bets toe.

Gokken op wedstrijden uit heel Europa

Zet de tv aan en er komen wel wedstrijden voorbij uit heel Europa. Van oudsher werd er in Nederland vooral gelet op de wedstrijden uit de Engelse Premier League wat lange tijd de meest populaire competitie op aarde was. Met de rivaliteit tussen FC Barcelona en Real Madrid zou echter ook de Spaanse competitie een wereldwijde boost krijgen en dat is onder meer te danken aan alle wereldsterren die dan wel in Catalaanse als Madrileense dienst het veld zouden betreden. Hoewel weddenschappen op wedstrijden uit bijvoorbeeld Argentinië, Brazilië en Mexico ook niet ongewoon zijn voor de Europese voetbalfan, gaan we vandaag toch nader in op de meest gebruikelijke buitenlandse competities voetbalweddenschappen. Wat dacht je van de Premier League, Primera División, Bundesliga, Serie A en Ligue 1?

Engeland: Premier League

Daarmee beginnen we in de Engelse Premier League. Wie herinnert zich de wedstrijden en ook de samenvattingen niet die op de BBC werden uitgezonden? Het was genieten geblazen van het strijdvoetbal op het veld, maar ook met de sfeer op de tribunes die vooral in de jaren ‘90 een hoop Nederlandse huiskamers zouden bereiken. Tegenwoordig is de competitie nog altijd populair bij voetbalfans uit heel de wereld en dat is ook niet zo verwonderlijk. Met clubs als Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal staan er elke week weer de nodige toppers op het programma. Het voordeel daarvan? Dat je kunt rekenen op aantrekkelijke quoteringen van ploegen die nogal aan elkaar gewaagd zijn.

Spanje: Primera División

Al sinds de tijd van Johan Cruijff is FC Barcelona razend populair in Nederland en tel daar de recente transfers van Nederlandse spelers bij op en je hebt volop reden om de Catalaanse ploeg te volgen. Dankzij de sportieve en politieke rivaliteit met Real Madrid is el clásico inmiddels uitgegroeid tot de best bekeken wedstrijd uit het mondiale clubvoetbal en dat zijn ook de momenten dat het aantal buitenlandse competities voetbalweddenschappen explodeert. Dat Atlético Madrid ook steeds meer aan terrein wint en ploegen als Valencia en Sevilla in Europa indruk maken, zorgt ervoor dat La Liga één van de populairste buitenlandse competities is van de laatste jaren. Beter gezegd: dit is zelfs één van de sterkste liga’s van dit moment.

Duitsland: Bundesliga

Buitenlandse Competities Voetbalweddenschappen

De Duitse Bundesliga is de laatste jaren steeds sterker geworden en dat is te merken aan alle media aandacht die uitgaat naar de competitie van onze oosterburen. Met ploegen als Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04 hebben we het ook meteen over Europese topploegen die het onderling moeten uitvechten. De propvolle stadions en de populariteit van spelers als bijvoorbeeld Arjen Robben en Mark van Bommel hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat de Bundesliga enorm populair is in Nederland. Dat deze twee spelers inmiddels niet meer actief zijn, betekent echter niet dat er aan populariteit is ingeleverd. Ook de voetbal weddenschappen op Duitse wedstrijden blijft razend populair. 

Italië: Serie A

In de jaren ‘90 en begin jaren ‘00 werd de Italiaanse competitie beschouwd als één van de sterkste ter wereld. Met clubs als AC Milan, Internazionale, AS Roma, en Juventus zou het Italiaanse voetbal de Europese bekercompetities domineren en dat was vooral te merken in de Champions League. Na een enorme terugval als gevolg van allerlei omkoopschandelen is de Italiaanse competitie weer op de weg terug. Het beste voorbeeld daarvan is de wederopstanding van Juventus als Europese grootmacht en de transfer van Ronaldo naar Juve. Bij de buitenlandse competities voetbalweddenschappen is de Serie A weer helemaal hot. Dat je de wedstrijden ook live kan bekijken, zorgt ervoor dat je niets meer uit Italië mist.

Frankrijk: Ligue 1

De Franse Ligue 1 wordt algemeen beschouwd als één van de sterkste competities van Europa en dat is vooral te danken aan clubs als Paris Saint-Germain, AS Monaco en Olympische Marseille. Ook Olympique Lyon en Nice maken de laatste seizoenen steeds meer indruk en weten de aansluiting te vinden met de Europese subtop. Van de eerstgenoemde club zijn de verwachtingen veruit het hoogst en dat komt uiteraard door al de oliedollars die in de Parijse club zijn gepompt. Met spelers van wereldformaat proberen de Fransen zich definitief te vestigen in de Europese elite, al gaat dat met wat wisselend succes. In de eigen Franse Ligue 1 is PSG wel onaantastbaar. Behoor jij echter tot de gokkers die juist altijd inzet op de underdog? Dan past de Franse Ligue 1 helemaal bij jou voor jouw wekelijkse dosis buitenlandse competities weddenschappen. Bonne chance !