Voetbal Voorspellingen

Voetbal Voorspellingen

Bij voetbal voorspellingen wil iedereen graag de prognoses weten. Elke bookmaker werkt met zogenaamde ‘odds’. Op deze manier kun je snel zien wat de verwachtingen per wedstrijd zijn. Odds geven direct weer wat jouw winstuitkering zou zijn als je een voetbalwedstrijd correct voorspelt. Hier leggen we kort uit hoe voetbal voorspellingen en prognoses werken. Wil je liever gelijk door naar de actie, ga dan naar de live odds pagina van Sportsbook.
voorbeeld bet

In dit plaatje zie je dat deze bookmaker denkt dat de kans, oftewel odds, 1.52 is voor een winst van FC Utrecht. Gelijkspel  staat op 4.00, en winst van NAC Breda staat op 5.80. Let op dat het thuisspelende team altijd wordt aangegeven met een 1 en het uitspelende team met een 2. Veel online bookmakers geven wedstrijden per competitie, per land weer. Vervolgens kun je de odds zien per wedstrijd. Naast het voorspellen van wedstrijduitslagen kun je vaak ook het aantal goals voorspellen en zijn er soms leuke specials. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weddenschap op de kans dat Luis Suárez iemand zou bijten in het WK!

Voetbal Voorspellingen

Slim spelen

Hoge odds kun je direct opvatten als “deze bookmaker geeft de prognose dat dit (uitslag, aantal goals, etc.) niet snel zal voorkomen”.  Sommige odds lopen op tot wel 100 keer jouw inzet!  Speel dus slim en kijk verder dan de reguliere competities. Veel bookmakers hebben hun odds geautomatiseerd en hebben zelf niet door dat bepaalde wedstrijden een verkeerde prognose geven. Dit is in jouw voordeel! Wed dus slim en zet niet altijd in op jouw favoriete team. Diegene die echt voetbalkennis hebben worden vaak beloond.

Hoe het echt werkt

Wanneer je de odds vergelijkt en uiteindelijk weet op welke wedstrijd je wilt wedden is het natuurlijk zaak om je te registreren en een ‘bet slip’ te plaatsen. Net zoals je het off line zou doen is het plaatsen van een online weddenschap niet zo complex. Vaak heb je keuze tussen het plaatsen van een single bet , een gecombineerde bet, of een systeem bet.

Single bet

Een single bet is het plaatsen van een weddenschap op 1 wedstrijd. Je selecteert de wedstrijd waar je op wilt wedden en plaatst vervolgens je inzet. De potentiele winstuitkering wordt direct aangegeven en dit is een calculatie van de odds en jouw inzet.

 Gecombineerde bet

Een gecombineerde bet is het plaatsen van twee of meer weddenschappen met dezelfde inzet. Het mooie is dat je hiermee meer winst kunt maken, want je neemt immers meer risico. Het risico is dat je in een gecombineerde bet al jouw voetbal voorspellingen juist moet hebben. De winstuitkering is dan ook hoger als je alles goed  hebt.

Systeem bet

Wanneer je een echte kenner bent wil je systeemwedden. Hierbij moet je namelijk drie of meer bets plaatsen. Het grote verschil met gecombineerd wedden is dat je niet alle voorspellingen correct hoeft te hebben. Plaats je 3 weddenschappen, dan kun je bijvoorbeeld ook winnen als je 2 uit de 3 correct hebt.

Hier zie je dat wij hebben ingezet op winst voor Vitesse, AZ, en Feyenoord.

  • 3x singles geeft aan dat wij afzonderlijk willen wedden op winst van deze drie teams.
  • 3x dubbel geeft aan dat wij inzetten op 3 (dubbele) combinatie weddenschappen.
  • 1x treble is de combinatie weddenschap van alle drie de afzondelijke weddenschappen en betaald dus het meeste uit gezien deze ook het hoogste risico met zich mee brengt.

De maximale potentiële winst is in dit geval €16,68 met een totale inzet van €7 (€1 per weddenschap). Om deze winst te behalen zal je alle 3 de weddenschappen juist moeten hebben. Heb je 2 van de 3 uitslagen juist? Dan ontvang je de winst over 1 double en 1 single weddenschap.

Een bookmaker kiezen

Bovenstaande screenshots zijn gebasseerd op Sportsbook. Het online casino geeft een duidelijk overzicht van alle odds en hier kan je inzetten op veel verschillende sportevenementen. Natuurlijk zijn er vele anderen bookmakers, en daarom verwijzen wij je graag naar onze voetbal bookmakers pagina om de verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken en een weloverwogen beslissing te kunnen maken. Wij hopen dat onze reviews je een beetje kunnen helpen en wensen je alvast veel wed plezier en uiteraard veel succes toe!