Per jaar zijn er zo’n 5 interlandweken en waar de één dit afgrijselijk vindt, vindt de ander het juist geweldig. Want als de interlandperiode weer is aangebroken betekent dat het clubvoetbal een goede week stil komt te liggen. Wat de interlandperiode nog meer betekent? Dat er weer volop interessante interland weddenschappen zijn. En die zijn eigenlijk net zo spannend als de voetbal voorspellingen in de Eredivisie of Champions League.

Want zeg nou zelf: als echte voetbalkenner moet je net zo goed op de hoogte zijn van het interlandvoetbal als van het Europese clubvoetbal. Waar de meeste voetbal prognoses voor worden gedaan? Natuurlijk voor ons aller Oranje. En dan vooral wanneer het er echt om gaat: wat dacht je bijvoorbeeld van het EK 2020 of zelfs de kwalificatieduels? Zet in op uitslagen, topscorers, aantal corners, aantal minuten blessuretijd; je kunt het zo gek niet bedenken. Jawel, ook interlands en voetbal voorspellingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wedden op interlands

Interland Weddenschappen

Laat één ding duidelijk zijn: interlands brengen een hele andere insteek met zich mee dan bijvoorbeeld clubvoetbal. Eigenlijk is dat ook vrij logisch. Als het Nederlands Elftal speelt is heel Nederland voor Oranje en maken de verschillende clubs even niets uit. Dan heb je ook dat de trainer werkt met een te selecteren ploeg in plaats van een elftal dat bij elkaar is gekocht. Juist die verschillen maken wedden op interlands zo bijzonder en het fijne is dat er niet eens alleen maar op de einduitslag wordt gewed. Denk alleen al aan de opties om in te zetten op de topscorer, het aantal rode kaarten, of hoeveel minuten blessuretijd er zijn. De inzetopties voor voetbal prognoses zijn bij interlands net zo gevarieerd als in het clubvoetbal. 

Wedden op EK-kwalificatie

We hebben het Nederlands Elftal een paar jaar lang van haar slechtste kant gezien, maar het ziet er voor de komende jaren weer hoopvol uit. Toch zal Oranje zich in de EK-kwalificatie moeten kwalificeren voor het eindtoernooi dat in 2020 door heel Europa wordt gehouden. Los van de wedstrijden van Oranje kunnen er uiteraard ook voetbal voorspellingen worden gedaan voor de andere nationale teams. In elke EK-kwalificatie groep is het zinderend spannend en daarmee wordt elke voetbal voorspelling weer een hele uitdaging op zich.

Uitslagen, gokken op de poulewinnaars, doelpuntenmakers: je hebt nogal wat opties.

Wedden op WK-kwalificatie

Datzelfde geldt voor de WK-kwalificatie die zo’n twee jaar in beslag neemt. In elk continent vechten de ploegen om een plekje op het meest prestigieuze voetbaltoernooi van allemaal: het WK voetbal. De winnaars van die kwalificatie strijden samen met het gastland (of gastlanden) om de prijzen. Nederland wist zich tijdens de vorige WK-kwalificatie helaas niet te plaatsen voor het afgelopen WK en heeft daarom wat goed te maken. De vooruitzichten voor het WK 2022 in Qatar zijn gelukkig erg positief. Het Nederlands Elftal lijkt weer helemaal op de weg terug en er zijn weinig selecties op aarde met zoveel potentie als de huidige Oranje-generatie. Maar goed, voor een sterke WK-kwalificatie weddenschap heb je natuurlijk veel meer dan alleen Oranje en daarom raden we je aan om de odds in de gaten te houden. Op naar een succesvolle WK-kwalificatie en even mooie voetbalvoorspellingen.

Wedden op Nations League

De reden dat interlandvoetbal niet bij iedereen populair was, had ook te maken met die saaie vriendschappelijke duels. Met de Europese Nations League is daar verandering in gebracht. Met deze nieuwe competitie wordt er daadwerkelijk om een prijs gespeeld en voortaan is er elk oneven jaar een nieuwe eindronde van de Nations League. Het voordeel daarvan? Dat er elke zomer een eindronde is: dan wel van het EK, het WK of de Nations League. Oftewel: elke zomer is er interlandvoetbal en zijn er dus ook interland weddenschappen! De afgelopen editie van de Nations League wist Nederland het tot de finale te schoppen die helaas werd verloren van Portugal. Voor de volgende editie moeten we nog even geduld hebben.

Wedden op EK

Ook om de 4 jaar is het EK, het Europees Kampioenschap voetbal. En wie aan het EK denkt, denkt natuurlijk aan de EK-winst van 1988. Omdat alleen de Europese landen meedoen, is het toernooi vaak kwalitatief iets sterker dan het WK. Tegenwoordig betekent het wedden op het EK dat je kunt inzetten op 24 landen. Leuk daaraan zijn de verrassingen die uiteraard gepaard gaan met mooie odds. Griekenland wist het bijvoorbeeld in 2004 al eens te doen en het mooiste verhaal is nog van Denemarken. De ploeg die zich in 1992 niet eens gekwalificeerd had, maar op het laatste moment door het uitvallen van het voormalig Joegoslavië toch mee mocht doen. Wie het EK won? Yep, het minst voorbereide land van allemaal.

Wedden op WK

Tijdens het WK kijkt de hele wereld toe en we hebben in Nederland nog altijd de vurige wens om het toernooi eens op onze naam te schrijven. Driemaal schopten we het tot de finale en driemaal verloren we hem. Voor het WK 2022 moeten we ons nog eerst zien te kwalificeren via de bovengenoemde WK-kwalificatie, maar we blijven optimistisch. En dat geldt ook voor de WK weddenschappen. Want hebben we allemaal niet eens meegedaan aan een WK-pool? Op het werk of online weddenschappen met vrienden, het kan tegenwoordig allemaal.

Wedden op voetbal

Over welke vorm van interland weddenschappen we het ook hebben: voor elke wedstrijd heb je zo’n 50 verschillende wedopties tot je beschikking. Gokken op wedstrijden van Oranje, maar zelfs op Gibraltar en San Marino; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er op wedden. Wed op verschillen van meer dan 3 goals of de eindstand in een EK-kwalificatiepoule. Natuurlijk kun je bij elke nieuwe interlandperiode allerlei voetbal voorspellingen doen bij voetbal bookmakers, maar de echte spanning zit ‘m tegenwoordig toch echt in de live voorspellingen. Door tijdens live voetbal kijken je bets aan te passen blijft het tot de laatste minuut spannend. Of beter gezegd: tot de allerlaatste seconde blessuretijd.