Het is de allermooiste competitie in het hedendaagse clubvoetbal: de Champions League. Dit is de competitie waarin de allerbeste clubs ter wereld het tegen elkaar opnemen voor die ‘Cup met de Grote Oren’. Dit is ook de competitie waarin de hele wereld toekijkt en het gaat om die miljoenen euro’s aan prijzengeld. De voetballerij is een hele business op zich en er wordt nogal een hoop geld mee verdiend door de clubs.

Geld verdienen met voetbal kan echter ook als je over voldoende voetbalkennis beschikt. Want hoewel een voetbalwedstrijd op zich nogal onvoorspelbaar is, kun je door slim in te zetten op Champions League weddenschappen mooie bedragen winnen. Zet in op de resultaten van de groepsduels, de doelpuntenmakers, of zelfs de uiteindelijke winnaar. Voetbal voorspellingen die uitkomen en de Champions League: een betere combinatie is er niet. 

Het allerhoogste podium voor voetbalclubs

Champions League Weddenschappen

Voor clubs uit Europa is de Champions League verreweg het belangrijkste voetbaltoernooi. Van al die clubs is Real Madrid de absolute recordhouder met maar liefst 13 titels. Ook AC Milan (7 keer), Liverpool (6 keer), Bayern München en Barcelona (5 keer), en Ajax (4 keer) wisten de Champions League al meerdere keren te winnen. De naam Champions League werd echter pas in 1992 geïntroduceerd. Toch bestaat deze Europese competitie al een stuk langer. Het voetbaltoernooi werd namelijk voor het eerst georganiseerd in 1955, toen nog met de naam Europacup I. Aanvankelijk waren het enkel de landskampioenen die werden toegelaten tot het Europese toernooi, maar die opzet is nu anders. Sinds eind jaren ‘90 mogen sommige landen meer clubs afvaardigen dan alleen de kampioen. Dit gebeurt op basis van een coëfficiëntenlijst waarbij de prestaties bepalen hoeveel clubs elk land mag afvaardigen. De aanvang van de groepsfase van de Champions League is altijd in september, de finale vindt in mei of juni plaats. Elk seizoen wordt er een ander stadion aangewezen voor de finale.

Overal wedden op voetbalwedstrijden

De ogen van de hele wereld zijn elke editie van de Champions League dan ook gericht op de verrichtingen van Europa’s grootste voetbalclubs en dat geldt ook voor de mensen die geïnteresseerd zijn in voetbalvoorspellingen. Wedden op voetbalwedstijden kan tegenwoordig eenvoudig online worden gedaan via een bookmaker. Leuk daarbij is dat er een hele hoop mogelijkheden bestaan voor de weddenschappen: je wedt tegenwoordig lang niet alleen maar op de winnaar van een wedstrijd, maar kan zelfs wedden op het aantal rode kaarten of een eventuele staking van de wedstrijd. Voetbalweddenschappen zijn compleet veranderd van opzet en vinden steeds meer plaats via het internet. Champions League voorspellingen beginnen met het openen account bij een bookmaker. Dat kan makkelijk online. Terwijl een voetbal prognose van oudsher werd ingediend bij een wedkantoor kan dat tegenwoordig al vanaf je tablet of mobiele telefoon. Je kunt tegenwoordig overal wedden.

Tips voor jouw voetbal voorspellingen

De lijst met mogelijke Champions League wed-elementen is lang van tevoren al bij de bookies op de website te vinden. Daarbij wordt ook op overzichtelijke wijze getoond wie de favorieten zijn en welke ploegen juist lagere quoteringen hebben. Hoe dichterbij de wedstrijd komt, hoe hoger het aantal mogelijke weddenschappen zal zijn. Je kunt tegenwoordig al weddenschappen doen op de doelpuntenmakers, het aantal corners, het aantal minuten blessuretijd; je kunt het zo gek niet bedenken. Dat betekent wel meteen dat je overal goed van op de hoogte moet zijn: de fitheid van de selectie, de geschorste spelers en andere factoren die het eindresultaat van een wedstrijd kunnen beïnvloeden. We hebben het immers over cruciale informatie die van invloed kunnen zijn op een wedstrijd en dus ook jou bet. Houd daarom altijd de voorbeschouwingen in de gaten om een gerichte voorspelling te doen.

Vergelijk de quoteringen

Daarbij kijk je voortdurend naar de quoteringen die zijn bepaald door de bookmakers. Deze quoteringen laten zien hoe groot of klein de kans is op een bepaalde uitkomst. Ten voorbeeld: de kans dat clubs als Bayern München of Real Madrid de Champions League winnen is een stuk groter dan dat een Nederlandse of Belgische club dat doet. De quoteringen houden daar rekening mee en dat betekent logischerwijs wel dat je minder geld verdient met een meer voor de hand liggende uitkomst. De grote winsten zitten dus met name in de onverwachte resultaten. Wie bij aanvang van het Champions League seizoen 2018/2019 had voorspeld dat Ajax in de halve finale zou komen, had bijvoorbeeld bakken met geld kunnen verdienen. Houd daarom altijd de quoteringen in de gaten voor de meest aantrekkelijke winsten. De mensen die echt geld weten te verdienen met Champions League voorspellingen doen dat door juist rekening te houden met de meest aantrekkelijke quoteringen.

Live wedden op Champions League

Natuurlijk kun je bij aanvang van het nieuwe seizoen allerlei voorspellingen loslaten op wat er komen gaat, maar de spanning zit ‘m toch ook in de live weddenschappen. Door een live voorspelling te doen, geef je jouw voetbal voorspelling nog meer spanning mee. Wat dat betekent? Dat je continu de tussenstanden Champions League in de gaten houdt, net als de wedstrijdontwikkelingen en op basis daarvan weer een passende bet doet. Staat PSG bij rust met 10 man op het veld? Dan kun je daar handig op inspelen door tijdens live voetbal kijken ook een live weddenschap te plaatsen. Staat jouw ploeg met 1-0 achter, maar lijkt de gelijkmaker er in de tweede helft toch echt aan te komen? Dan kun je jouw voorspelling aanpassen aan de wedstrijdontwikkelingen. Live weddenschappen zijn er dan ook vooral voor de durfals en de snelle beslissers. Beschouw jij jezelf als een voetbalkenner bij uitstek? Dan is live wedden echt iets voor jou, want veel spectaculairder dan dit wordt het niet. Wij wensen iedereen een onvergetelijke Champions League toe!