Europa League

Europa League

Nee, de Europa League is niet het allerhoogste podium, maar elk seizoen vinden hier weer de meest intense voetbalgevechten plaats. Ook de nodige Nederlandse clubs mogen niet ontbreken in deze Europese competitie en dus is het niet zo gek dat ook deze league enorm populair is in Nederland. Dat is het echter niet alleen bij de fans van de clubs die moeten spelen, maar vooral ook bij de gokkers. Want wie aan de Europa League denkt, kan ook niet meer om Europa League weddenschappen heen.

Dat is vooral ook te danken aan alle gemakken waarop je voetbal voorspellingen kunt doen. Natuurlijk kun je nog ouderwets naar het wedkantoor, maar de meeste voetbalfans zullen inmiddels een voorkeur hebben voor het online wedden. En wat is er nou mooier dan dat je de overwinning van jouw favoriete voetbalclub kunt vieren met een aantrekkelijke winst?

Europa’s tweede competitie

Wat het wedden op de Europa League zo aantrekkelijk maakt? Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat heel Europa meekijkt tijdens elke speelronde van deze competitie. Of beter gezegd: dat heel Europa mee wedt op de belangrijkste krakers uit deze liga. De Europa League is een jaarlijks toernooi dat door de UEFA wordt gehouden en in het seizoen 2009-2010 van start ging als opvolger van de toenmalige UEFA Cup. Ook de UEFA Intertoto Cup werd in deze vernieuwde competitie geïntegreerd en sindsdien hebben clubs als Atlético Madrid, Chelsea en Sevilla de bokaal gewonnen. De beker zelf, de eerdere UEFA-beker, bleef echter onveranderd. Na de Champions League is de Europa League de belangrijkste internationale voetbalcompetitie in Europa en behoort het tot de belangrijke toernooien van de wereld

Wedden via een online bookmaker

Wat dat betreft is het dus niet zo verrassend dat mensen de spanning van een wedstrijd proberen op te hogen met de spanning van een online weddenschap. Wedden op Europa League-wedstrijden doe je in Nederland bij een online bookmaker en het voordeel is niet alleen dat je niet meer de deur uit hoeft, maar ook dat je alle relevante info tot je beschikking hebt. Voorbeschouwingen, eerdere resultaten, zelfs opties tot live voetbal kijken worden bij de meeste bookmakers gratis aangeboden. Het enige wat er wel van je wordt verwacht is dat je je verdiept in het spelletje. Anders dan bij pure kansspellen zoals roulette, kun je de winkans bij jouw voetbal prognose verhogen door voortdurend op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Ook jij kunt voortaan scoren als je je goed verdiept in het spelletje.

Voetbal voorspellingen tips

Om tot een weddenschap over te gaan, heb je tegenwoordig veel meer opties dan alleen het aanwijzen van de winnaar. Natuurlijk, als je de juiste winnaar hebt aangewezen, dan kan dat met een beetje quotering prima winsten opleveren, maar waar je uiteindelijk naar streeft is om jouw voetbalkennis zo optimaal mogelijk te benutten. Bij het doen van een voetbal voorspelling raden we je aan om te kiezen uit veel meer wedstrijdelementen dan alleen de winnaar of verliezer. Sterker nog: doorgaans kun je per wedstrijd tot wel 50 verschillende bets vinden. Door dit grote aantal mogelijkheden heb je als kenner de optie om zogeheten multibets te plaatsen. Daar loop je inderdaad meer risico mee, maar als je voorspelling uitkomt, dan haal je een stuk hogere winsten binnen. Bookmakers zijn namelijk ook niet gek en weten dat de kans dat RKC Waalwijk van FC Barcelona wint natuurlijk niet zo heel realistisch is. Om jouw weddenschappen te combineren, kun je kiezen uit elementen zoals:

  • Aantal doelpunten.
  • Stand na de eerste helft, stand na 90 minuten.
  • Eerste doelpuntenmaker.
  • Speler die de eerste overtreding maakt.
  • Hoeveel gele kaarten er vallen.

Let op de odds

We benoemden het hierboven al even: de kans dat RKC van Barça wint is niet zo groot en daarom haal je bij een goed voorspelde winst van de laatstgenoemde ploeg niet zoveel geld binnen. Oftewel: de odds en de quoteringen liggen een stuk lager en daardoor wordt het ook een stuk minder interessant voor de gokker. Wat juist wel boeiende weddenschappen zijn, zijn wedstrijden tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Of juist door de underdog als winnaar aan te wijzen. Door op meerdere wedstrijden en wedstrijdelementen te wedden, kun je ervoor kiezen om jouw risico en mogelijke inkomsten te verspreiden. Let dus op de odds.

Live wedden op Europa League

Dan is er nog het live wedden dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Van oudsher werden bets gesloten na aanvang van de wedstrijd, maar tegenwoordig heb je ook de optie om jouw weddenschap aan te passen als er al is afgetrapt. Merk je dat de ploeg die jij als winnaar had aangewezen bij rust al met 4-0 achterstaat? Dan is het niet heel realistisch meer dat deze ploeg als winnaar van het veld stapt. Door jouw weddenschap live aan te passen kun jij alsnog een mooi bedrag winnen. Vooral bij multibets geven live weddenschappen een extra dimensie aan de wedstrijd. Ook als een wedstrijd al is begonnen kun je een nieuwe weddenschap aan jouw lijstje toevoegen en daarmee worden de 90 minuten wel heel spannend. Ook voor andere sporten is live betting tegenwoordig mogelijk.

Sportweddenschappen: een sport op zich

Al met al zijn voetbalvoorspellingen dus een hele sport op zich. Want door rekening te houden met zo’n beetje elke factor dat de voetballerij beïnvloedt kun jij handig inspelen op waarschijnlijke resultaten. Haal een voetballer als Cristiano Ronaldo uit de ploeg en de winkansen worden ineens een stuk lager. Weinig sporten zijn zo dynamisch als het voetbal en juist daarom zijn sportweddenschappen uitgegroeid tot een hele wetenschap op zich. Dat er mensen zijn die sportbetting tot een fulltime beroep hebben gemaakt is dan ook veelzeggend. Denk jij dat je over voldoende voetbalkennis beschikt om wedstrijden in de Europa League goed te voorspellen? Dan wensen je veel succes toe. En de volle winst!