Hoewel de Eredivisie natuurlijk de hoogste voetbalcompetitie in Nederland is, hebben we ook de bekercompetitie waarin de clubs strijden om de KNVB beker. Dit toernooi wordt al sinds 1898 gespeeld en behoort tot één van de oudste bekercompetities van Europa. En aangezien we net zo veel van wedden houden als van voetbal zelf, gaan we het ook met je hebben over de altijd spannende KNVB Beker weddenschappen.

Want het zijn geregeld de clubs buiten de traditionele top-3 die het tot de finale schoppen en daarmee voor grote verrassingen zorgen. Het voordeel daar weer van? Dat je door slim in te spelen op de quoteringen hele mooie bedragen kunt winnen met voetbal voorspellingen. Dat er in het voetbal echt van alles kan gebeuren, zien we vooral terug in dit bekertoernooi.

KNVB Beker Weddenschappen

De charme van de KNVB Beker

De KNVB Beker is een voetbaltoernooi dat elk seizoen wordt gespeeld in Nederland. De KNVB Beker bestaat uit verschillende ronden waarbij er één wedstrijd tussen twee aan elkaar gelote opponenten wordt gespeeld. Het knock-out karakter van het toernooi zorgt voor spannende wedstrijden en omdat er geen terugduels zijn, heeft de thuisploeg vaak een groot voordeel ten opzichte van de tegenstander. Als je een wedstrijd verliest, dan lig je ook meteen uit het toernooi. De opzet in de KNVB beker is keihard en daardoor is het ook niet zo verwonderlijk dat elke wedstrijd op het scherpste van de snede wordt uitgevochten. Datzelfde kan gezegd worden over de voetbal prognoses die je als fanatiekeling kunt loslaten op de wedstrijden. Zorg ervoor dat je jouw koppie erbij hebt, want het spant erom.

Iedereen mag meedoen

Het interessante aan een bekertoernooi als de KNVB beker is dat een groot aantal clubs mag meedoen aan de cup. Zo mogen de clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie, de Tweede Divisie, de Derde divisie en de halve finalisten van de districtbekers zich melden voor het grootste bekertoernooi van ons land. Aan het hoofdtoernooi doen daarmee uiteindelijk 64 clubs mee: de 27 winnaars uit de kwalificatiefase, aangevuld met 34 professionele voetbalclubs en de drie periodekampioenen van de Tweede divisie. Oftewel: in totaal strijden 71 amateurverenigingen en 34 professionele voetbalclubs om de felbegeerde zilveren dennenappel. Niet alleen brengt deze opzet hele volksverhuizingen met zich mee, ook leidt het regelmatig tot enorme verrassingen. Dat stelt de voetbalgokker echter wel voor een moeilijke opgave: juiste voetbalvoorspellingen doen. Het is namelijk niet makkelijk om je voor te bereiden om onverwachte uitslagen. Maar als jij de nodige risico’s durft te nemen, kan dat wel degelijk wat opleveren. Dat iedereen mag meedoen is geen woord aan gelogen, want ook jij mag je opwachting maken om in ieder geval jouw voetbal voorspellingen te doen.

Waar kun je wedden?

Zo’n beetje overal en altijd wanneer jou dat ook maar uitkomt. De opties zijn talrijk, zo kun je wedden via de online bookmakers, maar ook via gereguleerde aanbieders zoals bijvoorbeeld de Toto in Nederland. Toch is het aanbod van online bookmakers vaak een stuk groter dan bij de Toto en daarbij komt dat de quoteringen een stuk gunstiger zijn als je besluit om bij een sportsbook te wedden. Desondanks werkt de Toto wel vrij eenvoudig, je kunt zowel online wedden als bij de lokale sigarenboer en je hoeft je in dat laatste geval niet te registreren. Online wordt er wel van je verwacht dat je je registreert voor voetbal bets. Daarna kan het feest beginnen, dus zorg ervoor dat je er vanaf het eerste fluitsignaal klaar voor bent.

Waarop kun je wedden?

Wedden kan op allerlei verschillende wedstrijdelementen. Toch zijn er wel een aantal verschillen ten opzichte van voetbalwedstrijden uit andere toernooien zoals de Eredivisie of de Champions League. Terwijl je in de Eredivisie alleen kunt wedden op wedstrijden met een duur van 90 minuten + blessuretijd, kunnen duels in de beker ook worden beslist in extra tijd of zelfs penalty’s. Aan de andere kant werkt de Champions League in de groepsfase juist met poules. Het is daarom zaak om je goed voor te bereiden voordat je een weddenschap plaatst, of nog beter, om verschillende wedstrijdelementen besluit te combineren. Zo kun je kiezen voor de stand na 90 minuten of de uiteindelijke winnaar na penalty’s. Ook kun je jouw weddenschappen plaatsen op rode kaarten, aantal corners, of zelfs een staking. Had jij bijvoorbeeld gedacht dat amateurclub VVSB zich in 2016 zou kwalificeren voor de halve finale van de KNVB Beker? Nou, als je dat wel had gedacht, dan had dat je wat opgeleverd.

KNVB Beker weddenschappen zijn verder:

  • Bloedstollend spannend: de spanning die jij voelt tijdens de aanloop naar de wedstrijden, neem je bij een geplaatste bet mee de huiskamer of zelfs het stadion in.
  • Onmiddellijk: de duels worden altijd dezelfde avond nog beslist. Dus je hoeft niet te wachten op het returnduel, maar kunt gewoon een weddenschap op een wedstrijd plaatsen en daarna is het afwachten en duimen maar. Zo simpel kan het soms zijn.
  • Verrassend: als je dacht dat elke beker wordt gewonnen door dan wel Ajax, PSV, of Feyenoord, dan heb je het mis. Er zijn elke editie weer een hoop verrassingen.

Live wedden op de KNVB Beker

Door live te wedden kun je inspelen op de verrassingen en dat was vroeger wel anders. Deed je een inzet, maar zag je na 5 minuten al dat een 0-0 stand onmogelijk bleek? Dan had je jouw weddenschap bij voorbaat al verloren. Tegenwoordig kun je echter live bets plaatsen, die het mogelijk maken dat je reactieve en spontane weddenschappen plaatst. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan, maar toch, live weddenschappen bieden je een hoop nieuwe mogelijkheden. Een bijkomend voordeel is dat de bookmakers die live weddenschappen aanbieden vaak ook de optie bieden voor live voetbal kijken. Daardoor wordt het allemaal wel heel erg realistisch terwijl je zit te kijken. Denk jij dat je het in je hebt om een goede prognose te doen? Dan wordt het tijd dat jij je opmaakt voor de finale in de Rotterdamse Kuip!