De Champions League-wedstrijden, het EK, het WK: dit zijn de momenten dat heel de wereld meekijkt en op het puntje van z’n stoel zit. Na het gemiste WK 2018 is de jonge generatie van het Nederlands Elftal uit op revanche en met de huidige spelers ziet het er in elk geval hoopvol uit. Want een WK zonder Nederland is geen volwaardig WK en datzelfde kan worden gezegd over WK 2022 weddenschappen. Om de spanning op een WK echt naar een nieuw hoogtepunt te brengen, doe je namelijk een gokje.

Een goal in de laatste minuut krijgt zo nog meer lading, net als elke rode kaart of vrije trap die moet worden genomen. Doen de spelers op het veld waar jij op had gehoopt? Dan kan dat mooie bedragen opleveren als jij het in je hebt om goede voetbal voorspellingen te doen. Het leuke van het WK 2022 is dat je je al ruim van tevoren kunt klaarstomen voor het voetbaltoernooi door de wedstrijden in de voorbereiding te bestuderen en de selecties te analyseren. Live voetbal kijken en live prognoses zijn namelijk een heel vak op zich, maar ook heel rendabel als je een beetje geluk hebt.

WK 2022

WK 2022: het meest controversiële WK tot dusver

Het WK 2022 is de 22e editie van het vierjaarlijkse wereldkampioenschap voetbal, dat wordt uitgevochten door de nationale teams uit alle continenten. Het evenement zal plaatsvinden in Qatar dat voor het toernooi 8 stadions zal opleveren. Daarvan moeten er 5 stuks vanaf de grond worden opgebouwd, worden 2 stadions uitgebreid, en er is slechts één stadion dat al volledig in gebruik is. Omdat het in de gebruikelijke maanden (juni/juli) veel te warm is in Qatar is het WK verplaatst naar de wintermaanden. Dat er in Qatar iets meer dan 2.6 miljoen mensen wonen en er nauwelijks professionele voetbalclubs zijn, heeft helaas niet afgewogen tegen de financiële voordelen die zijn beloofd aan de organisator van het WK: de FIFA. Niet zo gek dus dat het aankomende WK als het meest controversiële ooit wordt gezien.

Het WK 2022 in het kort

 • Data: 21 november 2022 tot 18 december 2022.
 • Organisator: Qatar.
 • Regerend kampioen: Frankrijk.
 • Grootste stadion: Lusail Iconic Stadium (capaciteit: 80.000).
 • Openingswedstrijd: Qatar – tegenstander nog niet bekend.
 • Finale: nog niet bekend.

Wist je dat?

 • Dit het eerste WK ooit is die in de Arabische wereld wordt gehouden en de eerste die in een land wordt gehouden waar de meerderheid van de bevolking islamitisch is?
 • Dit het tweede WK is dat in Azië wordt gehouden? Het eerste WK in Azië was dat van 2002 in Zuid-Korea en Japan.
 • Het toernooi de laatste zal zijn met 32 teams. Vanaf 2026 zal er met 48 teams worden gespeeld.
 • Het voor het eerst is dat het WK niet in mei, juni of juli wordt gehouden? Het toernooi zal plaatsvinden van eind november tot half december.
 • Er per juli 2019 al meer dan 1400 arbeiders zijn gestorven tijdens de bouwwerkzaamheden? Een groot deel van deze arbeiders komen uit omliggende landen en worden gedwongen tot lange werkdagen en lage salarissen.

Wel weer leuk: samen het WK 2022 voorspellen

Terwijl sommige mensen oproepen tot een boycot staat één ding wel vast: het WK 2022 gaat plaatsvinden, ook al zou dat opeens in een ander gastland zijn. Daarop vooruitlopend kunnen we niets anders stellen dan dat de WK prognoses op zich natuurlijk hartstikke vermakelijk zijn, want wie elk WK of EK weer klaar zit, weet hoe spannend het wordt met een voetbal bet. Dat voetbal weet te verbinden zien we ook bij vrienden, collega’s en familieleden. Wie heeft er nou niet eens een keer (of meerdere keren) meegedaan aan een WK-pool? Het wedden op voetbal zorgt ervoor dat je nog meer zin krijgt in de wedstrijden en als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan ben ook jij als voetbalkenner niet te stoppen. Dat voetbal voorspellingen nog nooit zo populair waren als nu heeft onder meer te maken met de uiteenlopende wedopties. Je kunt op zo’n beetje alles wedden en dat wanneer jij maar wilt.

Welke teams zijn de grootste kanshebbers?

Het Nederlands Elftal moest zowel het EK 216 als het WK 2018 aan zich voorbij laten gaan en juist daarom snakken we in Nederland naar nieuw succes. Hoe Nederland er in 2022 voor staat kunnen we echter nog niet met zekerheid stellen, maar gezien de huidige generatie voetballers ziet het er wel veelbelovend uit. Andere kanshebbers zijn natuurlijk de regerend wereldkampioen Frankrijk, terwijl ook landen als Spanje, Duitsland en Italië elke editie weer tot de kanshebbers behoren. Engeland komt wat ons betreft daarna pas, terwijl een Portugese selectie zonder Cristiano Ronaldo waarschijnlijk veel minder kans zal maken. Dat ook Zuid-Amerikaanse landen als Brazilië en Argentinië meedoen, maakt het wel heel erg moeilijk om te voorspellen. Maar met een beetje voetbalkennis kom je wel in de buurt.

De voetbalkenner weet alles

Want het verschil bij voetbalwedden is dat je wel degelijk je winkansen kunt vergroten. Bij een kansspel als roulette is dat bijvoorbeeld niet het geval en daardoor ben je volledig afhankelijk van het toeval. Door je goed voor te bereiden, kun je ervoor zorgen dat je beter op de hoogte bent van hoe de vorm is van een bepaald elftal. Want een ploeg als Duitsland kan op papier natuurlijk altijd beresterk zijn, maar als er een crisis is binnen de selectie zoals dat tijdens het afgelopen WK 2018 voor Die Mannschaft het geval was, dan kun je daar tijdens je voetbalprognoses maar beter rekening mee houden. Als echte voetbalfan ben jij namelijk op de hoogte van alles wat er gebeurt: van de eerste tot de laatste minuut, op en buiten het veld!