Eredivisie

Eredivisie

Hoewel het gat tussen Ajax en de rest van de clubs de laatste jaren steeds groter dreigt te worden, is de Nederlandse Eredivisie elk seizoen weer onverminderd spannend. Veel ploegen zijn immers heel erg aan elkaar gewaagd en dat zorgt ervoor dat we iedere speelronde in elke uithoek van Nederland op het puntje van onze stoel zitten. Dat doen we niet alleen als liefhebber van het spelletje, maar eigenlijk ook omdat voetbal voorspellingen zelf ook zijn uitgegroeid tot een hele nieuwe tak van sport.

Door Eredivisie weddenschappen te plaatsen, breng je de spanning naar een nieuw hoogtepunt. Want hoeveel ontlading brengt het niet te weeg als dat ene doelpunt in de laatste minuut van jouw cluppie er ook voor zorgt dat je een mooi bedrag binnensleept? Niet zo gek dus dat steeds meer mensen een gokje wagen op het spelletje waar we allemaal zo erg van houden. Dankzij onze website ben je voortdurend op de hoogte van wat er allemaal speelt.

Nederlands’ hoogste voetbalcompetitie

Sinds wanneer de Eredivisie bestaat? Alweer sinds 1956. Ruim 60 jaar is de Eredivisie de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Eigenlijk moeten we voor de eerste voetbalcompetities tussen Nederlandse clubs terug naar 1898, maar pas sinds de tweede helft van de vorige eeuw zou het betaalde voetbal worden ingevoerd in ons land. Sindsdien is Ajax uitgegroeid tot de absolute recordkampioen en hebben andere grote clubs als PSV en Feyenoord ook flink wat landstitels weten te winnen. Naast de Eredivisie wordt elk seizoen ook gespeeld om de KNVB Beker waarbij de clubs uit het professionele voetbal, de hoogste amateurafdelingen, en de amateurclubs die minstens de halve finales van de voorafgaande regionale districtbekers bereikt hebben, het in een knock-outsysteem tegen elkaar opnemen.

Ook in het buitenland populair

Waar de rest van de wereld onze eigen Eredivisie vooral van kent? Als belangrijk tussenstation voor jonge wereldsterren in de maak. Wat dacht je bijvoorbeeld van namen als Ronaldo, Romário, Luis Suárez en Zlatan Ibrahimović? Daarnaast profileert Nederland zich in de voetbalwereld ook als belangrijk opleidingsland. In navolging van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zullen er ongetwijfeld nog veel nieuwe topvoetballers opstaan in onze competitie. Wat dat betreft is het ook niet zo verwonderlijk dat er ook vanuit het buitenland elke weekend aandachtig wordt gegokt op wedstrijden uit de Eredivisie.

Voetbal prognose: waarop kan je wedden?

Tijdens elke Eredivisie-speelronde heb je als liefhebber de mogelijkheid om je te storten op een hele reeks aan verschillende voetbalvoorspellingen. Om je een idee te geven: doorgaans heb je elke wedstrijd meer dan 100 verschillende wedelementen om uit te kiezen. Al vanaf lage inzetten kun jij meespelen op de wedstrijden waarvan jij denkt een goede voorspelling in huis te hebben. Leuk daarbij zijn met name de multibet-opties waarbij je meerdere weddenschappen met elkaar combineert. Het gevolg? Meer risico, maar ook een hoop meer spanning. Denk bijvoorbeeld aan een weddenschap waarbij je bij wedstrijd 1 tussen Vitesse en Heerenveen de eerstgenoemde als winnaar voorspelt en bij wedstrijd 2 tussen Ajax en PSV juist de maker van de eerste goal aanwijst. Voor welke club jij ook bent; er zijn elke speelronde weer een hoop duels om op te wedden met nog veel meer wedopties. We geven je een aantal voorbeelden van elementen. Wed bijvoorbeeld op: 

  • Winst, gelijkspel of verlies.
  • Exacte eindstand.
  • Eerste doelpuntenmaker.
  • Welke speler als eerste een gele kaart krijgt.
  • Welke ploeg de eerste overtreding maakt.
  • Hoeveel goals er worden gemaakt.
  • Hoeveel corners er in de wedstrijd zijn.

Ook wedden op voetbal gaat met de tijd mee

In de wereld van sportwedden staat voetbal met stip bovenaan. Dat komt voor een belangrijk deel door de aantrekkingskracht van de sport die een hele stad, regio of land weet samen te brengen, maar ook door het enorme aantal beschikbare wedopties. Opvallend is verder hoe voetbal voorspellingen de laatste jaren steeds meer zijn verplaatst van het traditionele wedkantoor naar het internet. Tegenwoordig hoef je alleen maar een online account te openen en je kunt vanuit je luie stoel al een gokje wagen. Of je dat nou op je computer doet of onderweg op je smartphone maakt niet uit: je kunt inmiddels overal een voorspelling doen. Een van de grootste voordelen daarbij is dat veel aanbieders via hun sportsbooks de optie bieden voor live voetbal kijken. Zo mis je geen minuut van het duel waar jij op hebt gewed.  

Voetbal voorspellingen: ook een tak van sport

Wie regelmatig een sportweddenschap doet, weet dat het wedden op voetbal vandaag de dag zoveel meer is dan het aanwijzen van de winnaar. Het draait allemaal om een goede voorbereiding en voortdurende analyses. Door voortdurend op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Eredivisie weet je als gokker precies waar je allemaal rekening mee moet houden. Daarnaast zijn er nog de quoteringen die betekenen dat een bepaalde uitslag of wed-element meer oplevert dan een ander. Door juist te gaan voor weddenschappen met een hogere quotering bega je bijvoorbeeld iets meer risico, maar als de voorspelling dan toch uitkomt, dan levert dat ook meteen een stuk meer geld op. Voetbalgokken draait om kennis van zaken, maar dus ook om risico’s nemen. Oftewel: ook dit is een tak van sport.

Alsof je zelf aan de bal bent

Anders dan bij kansspelen als roulette heb je als voetbalkenner wel de mogelijkheid om jouw winkansen te vergroten en juist dat spreekt steeds meer mensen aan. Als kenner weet jij dat het nogal wat kan uitmaken of die veel scorende spits in het veld staat of op het laatste moment geblesseerd afhaakt. Door handig in te spelen op dit soort informatie, maak je een stuk meer kans op een goede voorspelling. Beschik jij over voldoende inhoudelijke kennis over de Eredivisie? Dan zou je wel eens flink geld kunnen verdienen. Het is haast alsof je zelf aan de bal bent.