Veelbesproken PSV-Ajax eindigt in gelijkspel en politieaangifte

Veelbesproken PSV-Ajax eindigt in gelijkspel en politieaangifte

Al voordat de aftrap plaatsvond, was er al genoeg te doen om de topper tussen PSV en Ajax.

De wispelturige trainer Roger Schmidt zou de onprofessionele Mohamed Ihattaren in aanloop naar het duel buiten de selectie laten vanwege “onprofessioneel gedrag”.

Tijdens de wedstrijd ging het vooral op het einde mis toen Dušan Tadić in de 2e minuut van de blessuretijd de gelijkmaker zou maken via een penalty. 

De vlam sloeg in de pan nadat de doelpuntenmaker z’n gram zou halen bij de tegenstander die hem tijdens de penalty van de leg probeerden te brengen.

En dat was pas het begin. Want zelfs de supporters van de Eindhovense club zouden de Servische aanvoerder bij de spelersbus opwachten. We vertellen je meer over de gespannen topper tussen Ajax en PSV. 

Weinig inzet, weinig discipline

Al voor de wedstrijd lekte het nieuws uit dat Ihattaren opnieuw zou zijn gebotst met trainer Schmidt. De PSV-trainer geeft aan concentratie te missen bij het 19-jarige talent van de Eindhovenaren.

Volgens de club zelf heeft de volledige staf, spelersgroep en clubleiding er alles aan gedaan om Ihattaren (die vorig jaar zijn vader verloor) te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor de club.

Die kans heeft hij volgens de Eindhovenaren meerdere malen niet aangegrepen. Roger Schmidt geeft tegenover het clubkanaal meer uitleg over de afwezigheid van de aanvallende middenvelder:

“Hij heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een profvoetballer mag verwachten. Weinig inzet, weinig team discipline.”

De twee aanvoerders met elkaar in de clinch

De wedstrijd zelf tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst was niet heel veel aan: beide ploegen speelden slecht, Ajax nog slechter dan de thuisclub, maar uiteindelijk zou het treffen wel de nodige stof doen opwaaiden.

Tadić zou in de slotfase van de kraker het vuurtje opstoken nadat hij uit een penalty de 1-1 eindstand op het scorebord zou zetten. Voor die strafschop probeerden een paar PSV’ers, onder wie aanvoerder Denzel Dumfries, de Servische nummer 10 uit z’n evenwicht te brengen.

Tadić hield echter z’n hoofd koel en scoorde om daarna meteen zijn gram te halen bij Dumfries. Dat leidde tot een flinke opstoot. 

Ajax doet aangifte na aanval bij bus

Dat Tadić zich niet populair heeft gemaakt in Eindhoven zou blijken toen hij naar de spelersbus liep. Er hadden zich een aantal PSV-fans verzameld bij de bus die hem verbaal en bijna op fysieke wijze zouden aanvallen.

De politie en beveiligers hielden de supporters daarbij op afstand, maar zouden niet voorkomen dat Tadić geraakt zou worden door een munt.

De Amsterdamse club geeft nu aan aangifte te zullen doen voor poging tot mishandeling. De Eindhovense politie heeft 2 mensen aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde en wanordelijkheden.

Onze voetbal voorspelling? Dat ze in Eindhoven nog lang niet zijn uitgesproken over deze wedstrijd, hoe slecht de wedstrijd zelf ook was.