Arjen Robben keert terug bij oude liefde FC Groningen

Arjen Robben terug naar FC Groningen

Lionel Messi was de speler die de titel uiteindelijk kreeg: die van beste speler van het WK 2014, maar hij, en eigenlijk iedereen wist, dat er maar één speler was die deze titel verdiende: Arjen Robben. Waar dan ook ter wereld, vrijwel iedereen die terugblikt op het WK 2014 is het erover eens: Arjen Robben was de beste van allemaal.

Want elke keer dat de nummer 11 aan de bal was, zaten mensen tijdens het kijken van de live voetbalwedstrijden op het puntje van hun stoel. Supporters van Oranje deden dat met een gevoel van hoop en euforie, terwijl tegenstanders datzelfde met samengeknepen billen zouden doen: de Groninger was weergaloos in Brazilië. Robben won tijdens zijn carrière de Champions League, speelde bij het grote Bayern München en Real Madrid, maar voelt zich niet te groot om terug te keren waar het ooit begon: bij FC Groningen.

18 jaar later

De inmiddels 36-jarige Arjen Robben heeft de helft van zijn leven ergens anders gevoetbald, maar is zijn eerste liefde nooit vergeten. Maar liefst 18 jaar na zijn vertrek van Groningen naar PSV is hij terug bij de club die hij lief heeft. De vleugelaanvaller zette zijn handtekening onder een contract van 1 jaar. Zelf zegt hij daarover:

“Clubliefde gaf uiteindelijk de doorslag. Bij een andere club, ook Bayern München, had ik dit niet meer gedaan.”

De geruchten over een terugkeer zouden vorig jaar al de ronde doen toen steeds vaker gesproken werd over een comeback naar de Groningse FC. Toch zou Robben, tot ieders grote spijt, ertoe beslissen om afscheid te nemen van het voetbal. Nu, iets meer dan een jaar later, kunnen we gelukkig stellen dat het een tijdelijk afscheid zou zijn, want Robben is al begonnen met de eerste trainingen bij Groningen.

Verrassingsbezoek in München

De terugkeer komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen, want de vertegenwoordigers van Groningen, Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus, zouden in mei 2019 al een keer naar

München reizen voor een kennismakingsgesprek. Het idee daarbij was simpel: om Robben te strikken voor een terugkeer naar de club waar hij de complete jeugdopleiding doorliep. Opmerkelijk daarbij was dat Robben daar zelf niets van wist.

‘Luister naar je hart’

Zijn vrouw Bernadien had namelijk de afspraak met de Groningen-directie geregeld. Daarop terugkijkende zegt Robben: “Ik was daar wel wat verrast door, maar ben Bernadien eigenlijk ook dankbaar”. En diezelfde gedachte zullen de fans van FC Groningen delen. Zij kwamen namelijk steeds vaker met acties om de Groninger te verleiden tot een terugkeer naar de club die te kampen heeft met financiële moeilijkheden. “Luister naar je hart” was meerdere malen op een spandoek te luisteren. En dat zou hij doen. Robben gaat ‘weer terug naar huis’.

Bekijk de reactie van Groningse kids op de terugkeer van Robben