Duitsland Nieuws: ‘Bundesliga hervat’en overleden talent Schalke nog in leven

Bundesliga weer hervat, overleden talent Schalke leeft nog

Er zijn de laatste tijd wel vaker opvallende voetbalberichten, want sinds maart van dit jaar zal de voetbalwereld nooit meer hetzelfde zijn. Er zijn nogal wat scenario’s onder de loep genomen om het voetbal weer op gang te brengen, maar in ons land heeft het er voorlopig alle schijn van dat er tot september van dit jaar niet meer wordt gevoetbald. In andere voetballanden wordt er echter weer volop vooruitgekeken.

Duitsland is daar het meest opmerkelijke voorbeeld van, want als het aan onze oosterburen ligt, wordt er over iets meer dan een week weer gevoetbald. En dat is nogal een doorbraak als je het ons vraagt. Toch is dat niet het enige opmerkelijke nieuwtje uit Duitsland. Zo is er ook het bericht over een doodverklaarde ex-talent van Schalke dat helemaal niet dood blijkt.. We nemen het nieuws met je door. Want Duitsland staat ineens wel erg in de belangstelling.

15 mei moet er weer gespeeld worden

Dat komt onder meer ook omdat de ontwikkelingen in Duitsland door andere landen kan worden gebruikt als lesmateriaal. Reuters meldt dat hoogstwaarschijnlijk de Bundesliga hervat zal worden op 15 mei . Dat moet wel zonder publiek gebeuren waardoor er sprake zal zijn van zogenaamde ‘spookwedstrijden’. Wordt deze aanpak inderdaad aangehouden dan zou het zomaar kunnen zijn dat de competitie Bundesliga op 30 juni is afgerond. Toch hangt alles wel af van de ontwikkelingen, want in aanloop naar de hervatting, bleken er meteen weer 3 besmettingen bij 1. FC Köln. Daardoor moeten de geïnfecteerden alweer meteen in quarantaine worden gezet. Totdat de Bundesliga competitie weer wordt hervat, trainen de clubs in kleine groepen en worden spelers en staf 2 keer per week getest. Een definitief besluit volgt later deze week.

Ex-talent van Schalke onterecht doodverklaard

De hervatting van de competitie is niet het enige opmerkelijke nieuws dat uit Duitsland komt. Zo is de wereld ook opgeschrikt met het bericht dat de 4 jaar geleden overleden Hiannick Kamba helemaal niet dood blijkt. Op 9 januari 2016 werd het Congolese ex-talent van Schalke 04 namelijk dood verklaard door zijn ex-vrouw, die nu wordt aangeklaagd wegens verzekeringsfraude. Kamba zou namelijk zijn gespot in Ruhrgebied, terwijl zijn ex-vrouw aanspraak heeft gemaakt op een bedrag uit een polis dat tot in de honderden duizenden euro’s loopt. Kamba zou in 2018 hebben aangeklopt bij de Duitse ambassade in Kinshasa, Congo en hebben aangegeven dat hij niet dood is. Daarbij zou hij hebben verklaard dat hij door vrienden in het binnenland is achtergelaten zonder documenten, geld of een telefoon. Terwijl Kamba zich weer in Duitsland bevindt, wordt de zaak onderzocht. Sterker nog: het chemiebedijf Evonik, waar Kamba na zijn mislukte carrière als profspeler werkzaam zou zijn, heeft de ex-voetballer weer in dienst genomen. Kamba speelde in de jeugd zelfs in hetzelfde elftal als doelman Manuel Neuer, die zegt blij te zijn dat zijn ex-ploeggenoot nog leeft. Onze voetbal voorspelling? Dat het de komende tijd rumoerig zal zijn in Duitsland.