KNVB roept een hoop woede op met onlogische besluiten

KNVB roept een hoop woede op met onlogische besluiten

De laatste keer zonder Nederlandse kampioen was in 1944/45, toen nog als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Dat was op dat moment 11 jaar voor de oprichting van de Eredivisie zoals we die nu kennen. Toch zal het seizoen 2019/2020 nu worden toegevoegd aan de lijst zonder kampioenen, want de KNVB heeft besloten om dit seizoen nietig te verklaren. En dat maakt een hoop los in ons land.

Want dat er een beslissing genomen moest worden met het oog op het coronavirus, dat begrijpen ze natuurlijk bij elke voetbalclub. Toch zijn de beweegredenen voor de beslissingen nogal onlogisch. Waar het op neer komt? Dat Ajax de Champions League ingaat op basis van doelsaldo en dat Cambuur Leeuwarden en de Graafschap niet zullen promoveren.

ADO en RKC blijven erin, tegen de verwachtingen in

Wat dat ook betekent is dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk volgend seizoen wel in de Eredivisie zullen spelen en dat is volstrekt tegen alle verwachtingen in. De KNVB gaat namelijk niet mee met de stemming van de clubs, aangezien 16 van de geraadpleegde clubs voor degradatie stemden. Het weerwoord van de voetbalbond (die zelf om de stemmen had gevraagd)? Dat er 9 clubs waren die voor stemden en 9 clubs waren die blanco stemden. En omdat 9 blanco-stemmers + 9 voor-stemmers volgens de KNVB meer clubs zijn dan de 16 tegenstanders is, mogen ADO en RKC erin blijven. Tja, leg dat maar eens uit…

AZ en FC Utrecht hevig benadeeld

Ook de Europese tickets werden verdeeld en dat zette bij onder meer AZ en FC Utrecht nogal kwaad bloed. Zo mag Ajax de Champions League in in plaats van AZ, omdat ze een beter doelsaldo hebben dan de Alkmaarders. PSV, Feyenoord en Willem II zijn de andere clubs die in Europa inmogen. Vooral voor FC Utrecht is deze situatie heel erg zuur. De Utrechters stonden inderdaad 3 punten achter op Willem II, maar dat had weer alles te maken met het feit dat ze door de abrupte stop een duel minder hadden gespeeld dan Willem II. In Utrecht zijn ze daarom laaiend over de handelswijze van de mannen uit Zeist.

Harde kern Utrecht haalt verhaal in Zeist

Voor de harde kern van FC Utrecht hebben de beslissingen ertoe geleid dat ze een spandoek hebben opgehangen bij de KNVB in Zeist. De fans zijn bijzonder ontevreden over de gang van zaken, want Utrecht is op zelfs twee manieren een Europese ticket ontnomen. Ook de bekerfinale tegen Feyenoord gaat niet door, ondanks voorstellen van verschillende clubs om de bekerfinale te spelen in plaats van de Johan Cruijff Schaal. Aangezien de winnaar van de beker ook Europa in mag, worden twee kansen op een Europese ticket dus afgeschoten zonder duidelijke verklaringen. En dat is al met al heel erg zuur voor iedereen die FC Utrecht lief heeft en eigenlijk het hele Nederlandse voetbal lief heeft. Onze voetbal voorspelling? Dat het de komende tijd nog heel erg rumoerig zal zijn in Zeist.