Ontslag Ronald Koeman bij wespennest Barça lijkt onvermijdelijk

Ontslag Ronald Koeman bij Barça lijkt onvermijdelijk

Het was wederom een rampweek voor Koeman bij Barcelona.

Eerst werd de ploeg met 3-0 afgedroogd in het Champions League-duel met Benfica, om daarna met 2-0 klop te krijgen van directe concurrent Atlético Madrid.

Bij het laatste duel zat een gefrustreerde Koeman voortdurend bellend op de tribune nadat hij voor twee duels geschorst was door de Spaanse voetbalbond vanwege commentaar op de arbitrage. 

Supporters eisen nu het ontslag van hun trainer en ook van voorzitter Joan Laporta zijn er gemengde signalen dat de bekritiseerde clubpresident af wil van zijn net zo bekritiseerde trainer.

Al zullen die gemengde signalen onder meer te maken hebben met Laporta’s eigen wanbeleid en het prijskaartje dat aan het ontslaan van Ronald Koeman hangt.  

Ontslag met een prijskaartje van 12 miljoen

Want de geboren Zaandammer zal waarschijnlijk niets liever willen dan ontslagen worden. Niet alleen is hij dan van de aanhoudende kritiek af, ook pakt Koeman zo even 12 miljoen euro mee. Juist daar schuilt het probleem, want de Catalanen zijn door financieel wanbeleid helemaal blut.

Er kunnen geen nieuwe spelers worden aangetrokken en dat zou zelfs ten koste gaan van Leo Messi die de afgelopen transferperiode naar PSG zou vertrekken.

Het vertrek van Barcelona’s beste speler ooit laat echter zien hoe verzwakt Barça eigenlijk is.

Volgens insiders zou Leo Messi de enige reden zijn dat de club de afgelopen seizoenen nog redelijk zou presteren, want na het wegvallen van de Argentijnse wereldster is er niemand meer die de groep scherp houdt. Ook Koeman niet.

Koeman zelf ook mede verantwoordelijk voor malaise

Koeman zelf wordt daarom ook een aantal fouten verweten, want de Nederlander zou er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat sterspeler -en Messi’s beste maatje- Luis Suárez in juli 2020 de club zou moeten verlaten, omdat “hij niet meer nodig zou zijn”.

Het seizoen daarop zou uitgerekend Suárez zijn nieuwe club Atlético Madrid kampioen maken met het ene na het andere doelpunt.

Ook in het onderlinge treffen van afgelopen weekend zou Suárez een goal en assist maken tegen zijn oude club  — om Koeman na de goal te provoceren met een handgebaar.

Bij Oranje ging het Koeman nog zo voor de wind, maar de oud-bondscoach moest en zou in het wespennest van Barcelona stappen.

Onze voetbal voorspelling is daarom dat Koeman liever niets anders wil dan zo snel mogelijk weggaan bij de club die ooit zo groot was, maar inmiddels volledig aan de grond zit.