Rentree Robben eindigt in debacle: “Wat niemand wilde”

Rentree Robben eindigt in debacle: “wat niemand wilde”

Eindelijk was het moment dan daar: de Eredivisie ging weer van start en daarbij waren alle ogen natuurlijk gericht op één speler: Arjen Robben. Want de terugkeer van de vleugelspeler naar zijn jeugdliefde FC Groningen is vooralsnog de meest spectaculaire versterking in de Eredivisie van dit seizoen. De comeback van de Groninger zou echter al binnen een half uur uitlopen op een anticlimax.

Want daar ging hij weer, naar de grond, geblesseerd; een plaatje dat we helaas te vaak voorbij hebben zien komen van ‘De Man van Glas’. Desondanks is de nummer 10 van Groningen nog optimistisch gestemd: “Jullie zijn nog niet van me af” zou Robben zeggen.

29 minuut zou het feest duren

Uitgerekend tegen zijn ex-club PSV mocht Robben het opnemen. Na zijn vertrek bij Groningen in 2002 zou de flankspeler twee seizoenen uitkomen in Eindhoven om daarna 15 seizoenen voor buitenlandse topploegen uit te komen. Het duel tegen PSV zou voor Robben maar 29 minuten duren. Door een blessure moest Robben zich laten vervangen door Tomas Suslov. Dat is spijtig, want de Groninger speelde voor het eerst sinds 5999 dagen weer een voetbalwedstrijd in de Eredivisie en het zou ook nog eens tussen de twee clubs gaan waarvoor hij zou uitkomen in Nederland. Na 29 minuten had Robben echter direct door hoe laat het weer was en hij vroeg daarom een wissel aan. Z’n shirt ging uit, hij liep naar de kant, en de aanvaller zou door de teleurstelling zelfs rechtstreeks naar huis zijn gereden.

Eerste reactie van de Champions League-winnaar

Nadat de storm wat was gaan liggen, kwam hij alsnog met een reactie die toch de nodige hoop biedt. Zo geeft hij aan “nog niet te denken aan stoppen”. Volgens Robben is het ook belangrijk om niet “weg te kwijnen”, maar het positieve gevoel juist vast te houden”. Bovendien heeft de Man van Glas ook de nodige zelfspot en kan hij wel om het moment lachen. De nummer 10 laat dan ook weg dat hij weer nieuwe energie heeft gevonden en dat “opgeven niet voorkomt in z’n woordenboek”.

Voor het eerst sinds 2002 in het Groningse shirt

De in het Groningse plaatsje Bedum geboren aanvaller zou in 2019 met pensioen gaan toen hij nog uitkwam voor het Duitse Bayern, maar besloot dan toch om iets meer dan een jaar later weer aan het voetballen te gaan en wel bij zijn jeugdliefde FC Groningen. Dat betekende ook meteen dat hij onlangs voor het eerste sinds 17 jaar weer zou uitkomen in het Groningse shirt. Onze voetbal voorspelling? Dat het niet heel veel duels zullen worden dat Robben zal kunnen uitspelen. Wat we wel hopen is dat hij alsnog de Groningse supporters een glimlach kan bezorgen door een goal te maken voor FC Groningen. Alleen dat is al een hoop waard, want elke minuut dat Robben op het veld staat is al mooi meegenomen.