Samen staan we sterk: ook voetballerij solidair tijdens corona crisis

Samen staan we sterk: ook voetballerij solidair tijdens corona crisis

Er is een hoop leed en onzekerheid tijdens de corona crisis, maar dat wil niet betekenen dat er geen reden voor optimisme mag zijn. Overal zijn schitterende initiatieven, zoals mensen die de zorgmedewerkers bedanken met daverende applausen, kerkklokken die luiden om precies dezelfde reden, en mensen die boodschappen doen of eten koken voor anderen die daar zelf niet toe in staat zijn.

Ondanks alle afgelastingen en zelfs het afblazen van het EK voetbal 2020, blijft men in de voetbalwereld ook optimistisch. Daarom zijn er in de hele wereld prachtige initiatieven die staan voor solidariteit tijdens deze corona crisis. We nemen er een aantal met je door.

Hier werken de Helden van Breda

De supportersverenigingen van NAC Breda staken het personeel van het Amphia Ziekenhuis bijvoorbeeld een hart onder de riem met een prachtig doek: ‘Hier werken de helden van Breda’.

Supporters NEC doen hetzelfde voor medewerkers Radboud MC

De supporters van NEC hadden dat ook al gedaan voor het personeel van het Nijmeegse Radboud MC:.

Ook in Rotterdam

Ook in Rotterdam hebben de ziekenhuizen steun gekregen van voetbalfans. De fanatieke aanhang van Feyenoord hing spandoeken op met de opdruk “Sterker Door Strijd”. Dit gebeurde bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Erasmus MC.

John Heitinga voor de ouderen

Ex-Ajacied en Oranje-speler John Heitinga is een initiatief gestart om maaltijden klaar te maken voor mensen met een vitaal beroep en voor oudere mensen. Heitinga geeft aan veel respect te hebben voor werknemers in sectoren die ons land draaiende houden: zoals de zorg, onderwijzers, politie, schoonmaak, supermarktpersoneel, en de brandweer.

Zlatan roept op tot crowdfunding

De Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic heeft op zijn beurt een crowdfundingsactie opgezet om geld in te zamelen voor Humanitas, een ziekenhuisketen die in Italië veel coronapatiënten probeert te helpen. Het doel van de ex-Ajacied? In totaal één miljoen euro ophalen.

You’ll Never Walk Alone

Meerdere Europese voetbalclubs hebben vrijdagochtend gehoor gegeven aan de oproep van 3FM-dj Sander Hoogendoorn om precies om 08.45 uur het You’ll Never Walk Alone te laten horen. De actie werd  groots opgepikt in de radiowereld door vrijwel alle Nederlandse radiostations, maar ook internationale stations en zelfs door verschillende voetbalclubs. Voor Feyenoord, Liverpool, Dortmund en Celtic geldt het YNWA bijvoorbeeld al als lijflied.

Onder meer Feyenoord, Liverpool, Borussia Dortmund en Celtic deden mee:

Onze voetbal voorspelling? Dat we dat verschrikkelijke virus samen de kop in zullen drukken. Want wat in de politiek geldt, geldt ook voor iedereen die de allermooiste sport op aarde lief heeft: samen staan we sterk. Op gepaste afstand, dat dan wel.