Opnieuw 3-0: Italië maakt grootste indruk tot nu toe op het EK

Opnieuw 3-0: Italië maakt grootste indruk tot nu toe op het EK

Italië heeft zich als eerste voetballand voor de laatste zestien van het EK 2021 geplaatst. In Rome maakte het elftal van Roberto Mancini weer grootste indruk: dit keer met een 3-0 winst op Zwitserland.

De 3-0 zege komt in navolging op de eerste wedstrijd tegen Turkije die eveneens in een 3-0 stand eindigde: 6 doelpunten voor, 0 tegen, ijzersterk spel, en de eerste ploeg die zich plaatst voor de knock-out fase. Het gaat de Italianen voor de wind en dat is dik verdiend.

Des-Italiaans goed

Het spel van de Italianen voelt eigenlijk des-Italiaans aan, want van oudsher maakt de Italiaanse ploeg indruk met verdedigend meesterwerk waarbij een zeldzaamheid aan kansen wordt benut om zo alsnog een magere 1-0 overwinning over de streep te trekken.

De ploeg van Mancini zet echter meteen voorin pressie, speelt vanaf de flanken, en lijkt op een geoliede machine die geen moment hapert.

Het is het spel dat bij de Nederlandse voetbalschool hoort, maar door het gebrek aan een capabele trainer door een ander elftal wordt uitgevoerd.

Zwitserland werd vanaf de eerste minuut bij de keel gegrepen en kon geen moment tijdens het duel op adem komen. Al kwam de donderbui niet helemaal onverwacht.

De Italiaanse passie

Het met volle passie gezongen volkslied Fratelli d’Italia (Het Lied van de Italianen) was namelijk een voorproefje van de Italiaanse wervelstorm die over het veld van het Romeinse Stadio Olimpico zou razen.

Elk toernooi gaan de beelden weer viraal van de Italianen die het volkslied uit volle borst meezingen en het maakt niet uit welke 11 spelers er naast elkaar staan; ze zingen (lees: schreeuwen) stuk voor stuk met evenveel vaderlandsliefde het volkslied.

En dan sta je eigenlijk al met 1-0 voor. Onze voetbal voorspelling? Dat het tijdens het derde duel wederom kippenvel zal zijn tijdens het volkslied en dat ook Wales op de slachtbank gaat. Italië heeft zich nu al gebombardeerd tot topfavoriet voor het EK 2021.