Ajax smelt kampioensschaal om: bericht gaat de wereld over

Ajax smelt kampioensschaal om: bericht gaat de wereld over

De titel is binnen voor Ajax, alleen zaten er tijdens de kampioenswedstrijd en het grootste deel van het seizoen geen supporters op de tribunes. En daarmee is het opnieuw een gek seizoen voor zowel voetbalclubs als fans. Voor Ajax is dat reden geweest om, als teken van dank, de kampioensschaal om te smelten tot 42.390 kleine sterren. Dat zijn namelijk het aantal seizoenkaarthouders die de club heeft.

Want ondanks het feit dat zij niet in het stadion konden zijn, zouden de meeste fans hun seizoenkaart niet opzeggen en de club trouw blijven. Het bericht gaat nu de hele wereld over en kan op veel lof rekenen, ook bij fans van andere clubs. De Amsterdamse club geeft volgens veel internationale supporters een voorbeeld van hoe je een club moet leiden. A Piece of Ajax is voor heel fans nu echt werkelijkheid geworden, want dit is ook hún schaal.

Een mooi geste naar de supporters

De, volgens Edwin van der Sar, mooie geste voor de supporters is bedoeld voor alle fans die dit seizoen niet aanwezig mochten zijn in de Johan Cruijff Arena. Ondanks dat hebben de spelers van Ajax elke wedstrijd de steun van de fans gevoeld, online, maar ook rondom het stadion. Dit kampioenschap is nu dan ook meer dan ooit voor de fans en het delen van de kampioensschaal voor de seizoenkaarthouders is daar een tastbaar bewijs van. Ajax wil de fans een tastbare herinnering geven die onderdeel is van de clubhistorie.

Internationale lof voor Ajax

In het buitenland kan het initiatief op veel lof rekenen, want media zoals het Spaanse La Vanguardia en het Britse BBC hebben de actie van de Amsterdammers al gedeeld met hun lezers. Ook veel internationale voetbalsites hebben de foto’s en filmpjes van de kampioenssterren gedeeld. Onze voetbal voorspelling? Of beter gezegd: onze hoop voor de Amsterdamse club? Dat Ajax nu weer eens een keer een Europese titel pakt, want kampioen van de Eredivisie is zo bijzonder niet meer. Er moet Europees worden gepresteerd.