Bewogen week Feyenoord-fans in Rotterdam

Bewogen week in Rotterdam Feyenoord-fans: vuurwerk en blikjes

Het was weer een bewogen week in Rotterdam voor de Feyenoord-fans: feest vanwege het afblazen van de nieuwe Kuip, blikjes op het veld en de winnende treffer in de slotfase.

Het begon allemaal op 6 november om 19:08u toen een groep Feyenoord-fans voor een vuurwerkshow zorgde bij de Kuip. Even daarvoor zou blijken dat de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion niet zal doorgaan. 

Voor een groot deel van de Feyenoord-aanhang zou een nieuw stadion een einde maken aan de explosieve sfeer waar Het Legioen internationaal om bekend is. De ideeën voor een nieuw stadion spelen al jarenlang, maar worden voortdurend afgeblazen.

De stadiondirectie wil het project voor een nieuw stadion doorzetten, maar de club vreest voor te hoge bouwkosten en heeft zich teruggetrokken uit het project, zo meldt RTV Rijnmond.

Feyenoord City gaat niet door

Het nieuwe stadion zou Feyenoord City moeten gaan heten en kent naast een multifunctioneel stadion ook een volledig nieuwe inrichting van het gebied rondom de nieuwe plek waar het stadion moet komen. Het project zou goed zijn voor de inkomsten van de Rotterdamse club die het de laatste jaren op sportief vlak moet afleggen tegen PSV en Ajax, die over veel meer budget beschikken.

Qua voetbalsfeer zou het echter een doodsteek zijn voor de club, net zoals overal ter wereld de sfeer de laatste decennia hard is geraakt door nieuwe voetbalstadions die meer de rol hebben van een theater dan van een ouderwets, sfeervol stadion. Om 19:08u zouden de fans van Feyenoord zich rondom de Kuip verzamelen om daar vuurwerk af te steken. 19:08u verwijst naar het oprichtingsjaar van de club, 1908.

Feyenoord-AZ stilgelegd

Op zondag zou er opnieuw een hoop te doen zijn in en rondom de Kuip. De topper tegen AZ moest enige tijd worden stilgelegd toen de harde kern van de club bekers en blikjes het veld op zou werpen.

De vlam sloeg in de pan toen AZ-speler Owen Wijndal één van de bekers terug het publiek in zou werken. Er zouden spreekkoren volgen en de supporters moeten gekalmeerd worden door Bryan Linssen en stadionspeaker Peter Houtman.

Na een aantal minuten kon de wedstrijd alsnog worden hervat. Feyenoord zou in de extremis de winnende goal maken waarna zich een explosie aan vreugde zou onttrekken op de tribunes: 1-0.

Onze voetbal voorspelling? Dat de Kuip in december nog meer op ontploffen staat. Op 16 december komt namelijk het Israëlische Maccabi Haifa op bezoek en 3 dagen later speelt aartsrivaal Ajax in de Kuip.