Champions League is terug! En dus ook de spanning!

De Champions League is terug!

De groepsfase is dinsdag van start gegaan voor het Champions League-seizoen 2020-2021 en er gaat natuurlijk niets boven de glamour van ’s werelds grootste voetbalcompetitie. Hoewel de stadions nog altijd leeg zijn, was er toch de nodige opwinding met een paar nogal verrassende resultaten in de eerste week, zoals Bayern die vier keer scoorde tegen Atlético Madrid, en het Oekraïense Shakhtar dat Real Madrid-fans over heel de wereld choqueerde met een 2-3-overwinning in Spanje.

Deze eerste fase van de competitie biedt tot nu toe al veel actie en we denken dat dit eigenlijk precies is wat de gemiddelde voetbalfan op dit moment het meest nodig heeft. Vorig seizoen was immers een grote teleurstelling voor voetbalfans over de hele wereld en we hopen daarom dat deze editie — in ieder geval in de loop van het seizoen — weer zal voldoen aan de normen van ’s werelds meest prestigieuze voetbalcompetitie.

Laten we hopen dat vorig seizoen een eenmalig incident was

Vanwege de Corona-pandemie was de knock-outfase van de Champions League vorig seizoen nou niet echt wat we gewend waren, maar we denken dat de meeste voetbalfanaten het met ons eens zullen zijn als we zeggen dat Bayern München de beker met de grote oren meer verdienden dan enig ander team in Europa. Door het verkorte karakter van de league zouden de wedstrijden vanaf de 8e ronde echter wel uit één duel bestaan, voordat de laatste 8 clubs hun weg vonden naar Portugal voor een onderlinge knock-out bekercompetitie.

Mini Wereldbeker in Lissabon

Tijdens dat toch wel wat vreemde mini-WK vielen clubs als Olympique Lyon, Manchester City, Atalanta Bergamo en Real Madrid allemaal één voor één om, waarna de twee sterkste teams uiteindelijk de eindstreep haalden, wat op een hele rare manier toch ook voor momenten van drama en opwinding zorgde. Een herhaling van alles wat het Europese voetbal heeft meegemaakt in het seizoen 2020/21 zou echter traumatiserend zijn. Wij hopen daarom dat het huidige seizoen weer als vanouds wordt, maar de eerste tekenen zijn nou niet echt veelbelovend als we de lege stadions zo zien tijdens de wedstrijden.

Lege stadions, maar gelukkig is er tv

We kunnen niet anders zeggen, live voetbal kijken op tv is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De stadions zijn verboden terrein voor supporters, de barretjes zitten dicht, de restaurants ook, en dus zullen de meeste voetbalfans zijn aangewezen op het kijken van voetbal op tv. Het liefst doen we dat natuurlijk in het stadion zelf of anders in gezelschap van vrienden, maar door alle corona-ontwikkelingen zullen de meeste fans dat nu thuis moeten doen. Daarvoor kun je natuurlijk een tv-pakket aanschaffen, maar door de livestreams op het internet heb je gelukkig ook een aantal opties tot je beschikking. Iets zegt ons dan ook dat zowel de livestream aanbieders als de sportkanalen nu overuren draaien. Want het voetbal is verplaatst van het stadion en het café naar de woonkamer.