Champions League verhuist naar RTL7, Fox wordt ESPN

Champions League verhuist naar RTL7, Fox wordt ESPN

Er verandert het komende jaar een hoop als het gaat om live voetbal kijken: hopelijk zit er weer publiek in het stadion en vindt het EK2021 ook ‘gewoon’ plaats. Maar er verandert ook het één en ander in de tv-wereld, FOX Sports gaat ESPN heten en de Champions League gaat naar RTL. En dat maakt toch een hoop los in de Nederlandse voetbalwereld, want met live voetbal streams kijken zijn miljoenen euro’s gemoeid.

Wat het betekent voor de liefhebber van voetbal? Dat gaan we vandaag met je bespreken. Voor de komende maanden lijkt het er namelijk op dat we nog wel even aan de buis zitten gekluisterd en daarbij wil je wel weten waar je aan toe bent.

Fox Sports wordt ESPN

“Alleen een nieuw logo, voor de rest gaat er niets veranderen”, zo wordt beloofd door de presentatoren van Fox. Fox Sports wordt omgedoopt tot ESPN en dat betekent wel meteen dat er een hoop logo’s gaan veranderen: die van de tv-zender, de apps, de website, de social media kanalen, en alle andere communicatie. Wat er wel hetzelfde blijft? De presentatoren en het programma-aanbod. Datzelfde geldt voor de analisten, commentatoren en andere verslaggevers; de bekende gezichten, grappen en opmerkingen zullen dus blijven. Vanaf 1 januari 2021 is het zover en kun je bij de ESPN terecht voor de volgende competities:

  • Eredivisie.
  • Keuken Kampioen Divisie.
  • KNVB Beker
  • Tweede Divisie
  • Vrouwen Eredivisie.
  • Duitse Bundesliga
  • Europa League.
  • MLS.

Overigens is ESPN geen onbekende naam in de tv-wereld, vooral in Noord-Amerika en Zuid-Amerika is de zender heel groot. In veel landen bestaan ESPN en FOX Sports overigens gewoon los van elkaar en bieden ze elk een eigen programma-aanbod aan. In Nederland is er dus gekozen voor een overname.

Champions League gaat van Talpa naar RTL

Iets later volgend jaar zal er ook het één en ander veranderen voor de kijker van Champions League-wedstrijden. Momenteel wordt deze Europese competitie nog uitgezonden door de SBS, maar vanaf augustus 2021 zal de RTL de thuisbasis zijn voor de Champions League. Daardoor zullen kijkers onder meer te maken krijgen met andere gezichten: zo zullen onder meer Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp plaats moeten maken voor Humberto Tan. Wie nog meer zullen aanschuiven is nog niet bekend. Hoe de Champions League-avonden vorm krijgen, wordt de komende maanden bekeken, maar het is in ieder geval zeker dat Humberto Tan een belangrijke rol zal krijgen op de zender. De komende 3 jaar zijn de wedstrijden te bekijken op RTL7. De Europa League maakt een ‘transfer’ naar de andere zender, zo zijn de wedstrijden nu te zien bij RTL, maar gaan ze in augustus naar SBS.