Klaas-Jan Huntelaar: gaat hij Schalke 04 redden?

Klaas-Jan Huntelaar: gaat hij Schalke 04 redden?

De overstap kwam nogal onverwacht, maar op 37-jarige leeftijd maakt Klaas-Jan Huntelaar toch nog de transfer naar Schalke 04. Toch zal er geen Ajacied zijn die het The Hunter kwalijk neemt. Van 2010 tot 2017 kwam de Achterhoeker maar liefst 7 seizoenen uit voor de Duitse club en iedereen weet dat de spits een grote liefde heeft voor Schalke 04. Maar of het een succes gaat worden in Gelsenkirchen?

Eigenlijk was hij al bezig aan z’n laatste hoofdstuk: een paar maanden geleden vertelde de aanvaller nog tijdens een persconferentie met tranen in z’n ogen hoe zwaar het was om te beseffen dat hij bezig was met z’n laatste maanden als profvoetballer.

Die laatste maanden zou hij als pinchhitter bij Ajax doorbrengen met de stiekeme hoop dat hij nog zoveel mogelijk speeltijd mocht meepikken.

Speeltijd werd hem echter beloofd door z’n ex-club die in de Bundesliga tegen degradatie vecht en vanuit het niets zou aankloppen in Amsterdam. En toen begon het ineens toch te kriebelen om alsnog een transfer te maken op “z’n oude dag”.

Toch de kriebels naar een transfer

Op dinsdag 19 januari 2021 kwam die transfer er en Ajax nam met een emotionele video afscheid van de aanvaller die de Amsterdammers tussen 2006 en 2008 maar liefst 76 doelpunten zou bezorgen in 92 wedstrijden, om tussen 2017 en 2021 daar nog eens 45 goals aan toe te voegen.

Zelfs in z’n laatste maand was Huntelaar goud waard toen hij in de 89e minuut inviel en Ajax op 1-2 en 1-3 zette tijdens de uitwedstrijd bij Twente. In de helft van de wedstrijden die de spits speelde, scoorde hij, meestal als invaller —  een indrukwekkende prestatie.

Dat leek op zich de ideale situatie: een spits op de bank die je altijd nog kon inbrengen om de wedstrijd te forceren. Maar juist dat stond de goaltjesdief tegen: bankzitten. 

Smeekbede van oude liefde

Reden voor Schalke om contact met KJH op te nemen en hem daarbij zowel speelminuten te beloven als om hulp te smeken: in de 18 duels tot dusver in de Duitse competitie kampt de club met een negatief doelsaldo van -34 goals.

Met de komst moet de spits z’n ex-werkgever aan doelpunten en dus aan punten helpen, want de Duitse club staat treurig onderaan. In 18 duels won het pas één keer en verzamelde Schalke slechts 7 punten.

De eerste week in Duitsland verliep echter nog niet helemaal naar wens: twee keer zag hij z’n club pijnlijk afgaan: in de wedstrijd tegen 1. FC Köln ging het in de 93e minuut mis: 1-2 terwijl hij de tweede wedstrijd na z’n terugkeer vanaf de tribune moest toekijken hoe Bayern gehakt maakte van Die Knappen: 0-4.

Onze voetbal voorspelling? Dat z’n terugkeer op het oude nest afloopt op een debacle, en toch kan Huntelaar vrede hebben met z’n besluit. Je kunt immers beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan.