Klap voor Feyenoord in aanloop naar de Klassieker

Op zondag 19 december om 14:30 is het zover. Dan staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar tijdens de veelbesproken Klassieker. Hoewel het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst slechts één punt bedraagt, zal bezoeker Ajax toch veel geruster toewerken naar de beladen wedstrijd van komende zondag in de Kuip.

De Rotterdammers werden gisteravond namelijk uitgeschakeld door FC Twente in het bekertoernooi en het was vooral ook een fysiek zware wedstrijd voor de Rotterdammers. Pas na 120 minuten voetbal stond de 2-1 eindstand op het scorebord nadat de wedstrijd na 90 minuten op 1-1 stond en er verlengd moest worden.

“Met kater naar kraker”

“Met kater naar kraker”, kopt De Telegraaf in het sportgedeelte van de krant. Feyenoord ging na een wedstrijd van 120 minuten met 2-1 onderuit in Enschede bij FC Twente. ‘In de vorige 36 seizoenen (!) is het pas één keer eerder voorgekomen dat de Rotterdammers zo vroeg in het bekertoernooi werd uitgeschakeld. Dat was in het seizoen 2014-2015, toen Go Ahead in de tweede ronde te sterk zou blijken’, zo schrijft de krant. “Vooral de manier waarop het spaak liep voor Feyenoord was enorm frustrerend”, liet trainer Arne Slot na de wedstrijd in de Grolsch Veste. Zijn elftal was vrijwel het hele duel de bovenliggende partij, maar tochten slaagden de Rotterdammers er niet in om het overwicht in doelpunten om te buigen in doelpunten. De Telegraaf geeft een compliment aan de “magistrale’” keeper van FC Twente, Lars Unnerstall. Bij tegenstander Ajax zijn de gemoederen een stuk positiever.

Terugkeer Ex-Feyenoord “verrader” Berghuis

Ex-Feyenoord speler en inmiddels Ajacied Steven Berghuis wordt een pikant weerzien met zijn vorige club namelijk bespaard. Berghuis was de vierde speler in de geschiedenis die de directe overstap zou maken van de Rotterdamse club naar de Amsterdamse rivaal. De nummer 23 van Ajax werd een pikant weerzien beloofd door de Feyenoord-aanhang, maar door de corona maatregelen zal er geen publiek zijn bij het treffen van zondag. Voor Berghuis zal dat een dikke meevaller zijn, net als dat het voor de Amsterdammers een meevaller is dat ze het bekerduel tegen tegenstander Barendrecht gewoon over 90 minuten konden beslechten. Het thuisduel werd met 4-0 gewonnen door doelpunten van Kenneth Taylor, Danilo Pereira da Silva (2) en Kristian Hlynsson en de Telegraaf kopt al in aanloop naar de wedstrijd van zondag dat Ajax juist “twintig benen spaart”, verwijzende naar de eenvoudige winst van de ploeg van coach Erik ten Hag. Onze voetbal voorspelling? Dat de frisse beentjes inderdaad het verschil maken en dat Ajax de drie punten meeneemt.