Knap Feyenoord hijgt Ajax in de nek: 1 punt verschil

Knap Feyenoord hijgt Ajax in de nek: 1 punt verschil

Ajax geldt als de grote favoriet voor de landstitel, maar het Feyenoord van Arne Slot presteert wel erg goed dit seizoen. De Rotterdammers naderen Ajax nu op 1 punt. Dat is hoogst opmerkelijk, omdat Feyenoord een veel kleinere begroting heeft dan de Amsterdamse club (€160 miljoen voor Ajax tegen €65 miljoen van Feyenoord). Ook in Europa presteert de Rotterdamse club goed en staat het al in de volgende ronde. 

Na de 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard lopen ze in Rotterdam op rozen; het verschil met de koploper blijft slechts 1 punt en dat terwijl ze in de Kuip over een kwalitatief veel mindere selectie beschikken dan in de Johan Cruijff Arena. Dat ze uitgerekend nadat sterspeler en aanvoerder Steven Berghuis de gedurfde overstap zou maken naar de aartsrivaal zo goed zouden presteren was op zijn zachtst gezegd niet helemaal verwacht. 

Geen verbazing in Rotterdam

“Wie had dat gedacht?” vroeg analist Hans Kraay jr. dan ook aan linkervleugelverdediger Tyrell Malacia na de overtuigende 5-0 winst op Fortuna Sittard. “Wij”, antwoordde de verdediger ferm tegenover de camera’s van sportzender ESPN. “Je moet toch vertrouwen in je eigen team hebben?” zou Malacia daaraan toevoegen. “Je speelt bij een club als Feyenoord en wij gaan daarom altijd voor het hoogst haalbare. Al tijdens de seizoensvoorbereiding hadden we al sterk het gevoel dat we dit seizoen iets moois konden gaan neerzetten met dit team.” De goede prestaties van de Rotterdammers worden onder meer gelinkt aan de nieuwe trainer die voor de groep staat: Arne Slot. Ook in Europees verband gaat het Feyenoord namelijk voor de wind. Voor het eerst sinds 2014/15 overwintert de club in Europa.

Bommetje van Affelay

Ex-Oranje international en PSV’er Ibrahim Afellay maakte daarom afgelopen zondag een nogal beladen opmerking tijdens de uitzending van Studio Voetbal. Volgens de ex-middenvelder is de Feyenoord-coach Slot de perfecte opvolger voor niemand minder dan Ajax-trainer Erik ten Hag. Er bestaat veel interesse voor Ten Hag die internationaal grootse indruk maakt met de prestaties van Ajax. Volgens Afellay zou Slot daarom weleens naar Amsterdam kunnen vertrekken. Al zullen veel Feyenoordsupporters hem dat niet in dank afnemen. Steven Berghuis was in de clubgeschiedenis pas de vierde speler die rechtstreeks van Feyenoord naar Ajax zou maken. Hem wacht, na een hele reeks aan eerdere bedreigingen, op 19 december 2021 namelijk een heel pikant weerzien met het Feyenoordpubliek, als er publiek bij mag zijn althans. Onze voetbal voorspelling? Dat in dat geval coach Arne Slot ook meteen zal worden afgeschrikt.