Memphis meteen smaakmaker bij ‘het nieuwe’ Barcelona

Memphis meteen smaakmaker bij ‘het nieuwe’ Barcelona

Het vertrek van Messi sloeg in als een bom in Barcelona, maar Memphis lijkt de fans van de club nieuwe hoop te bieden.

Het gat die de legendarische Argentijn heeft achtergelaten zal waarschijnlijk nooit helemaal worden opgevuld, maar met Memphis binnen de gelederen lijkt er toch weer enig optimisme te zijn in Camp Nou. 

En dat is nu niet bepaald in de lijn der verwachtingen. De Nederlandse aanvaller draaide namelijk een belabberd EK en kwam daardoor als een nobody binnen bij de Catalaanse club.

Toch gaf Memphis aan heel graag met de ex-Oranje bondscoach Koeman te willen samenwerken en die combinatie lijkt inderdaad te werken: Barça won het eerste duel in het post-Messi tijdperk met 4-2. En de nummer 9 van Barcelona speelde daarin een grote rol. 

Barcelona in zwaar weer

Het vertrek van Messi bij Barcelona was het gevolg van de duizelingwekkende schuld van de club: inmiddels zo’n 1,35 miljard euro.

Dat heeft de fel bekritiseerde president Joan Laporta eerder deze week bevestigd op een persconferentie in het Catalaanse stadion. Volgens Laporta is dit te wijten aan Josep Maria Bartomeu, de vorige president van de club.

Gerard Piqué zou daardoor 4 miljoen euro inleveren en ook van de andere aanvoerders (Sergio Busquets, Jordi Alba, Sergi Roberto) wordt een geste verwacht.

Memphis zou, naar eigen zeggen, “als dank” een assist geven in het 4-2 gewonnen duel aan Piqué die de goal zou maken.

Memphis was daarmee direct betrokken bij het eerste doelpunt van Barcelona dit seizoen, nadat hij op het nippertje speelgerechtigd was verklaard door de Spaanse bond.

“De leeuw begint te brullen”

De goal zou het begin zijn van en wervelende wedstrijd voor de aanvaller van Oranje en Barcelona. De kranten in Spanje zijn dan ook om en zien Depay als een belangrijke pion in Koeman’s nieuwe Barcelona.

Er wordt door AS gesproken over “de magie van Depay”. Daar wordt door de sportkrant aan toegevoegd dat hij “dynamiek” heeft en dat de “leeuw inmiddels is begonnen te brullen”.

En als Oranje-fans hopen we uiteraard dat Memphis dat ook zal laten zien tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal.

Op 1 september mag Oranje het opnemen tegen Noorwegen voor de WK-kwalificatie waarna het op 4 september om 20:45 speelt tegen Montenegro en op 7 september tegen Turkije.

Onze voetbal voorspelling is dat Koeman en Depay wel eens een hele magische combinatie zou kunnen worden. Al hadden we die combinatie natuurlijk het liefst bij het Nederlands Elftal gezien.