Ook voetbal: harde kern Feyenoord neemt afscheid van terminaal zieke fan

Harde kern Feyenoord neemt afscheid van zieke fan Marco van den Wildenberg

Op 1 september 2021 uit het leven stappen en dat nu al weten. Voor de terminaal zieke fan Marco van den Wildenberg is dat de realiteit, hij is namelijk bezig aan de laatste weken van zijn leven.

Daarin heeft hij een aantal liefdes die eeuwig zullen zijn: zijn gezin, muziek, en zijn club: Feyenoord. Van die club heeft Marco onlangs afscheid genomen in de Kuip. Want ook dit is voetbal. 

De harde kern van de Rotterdamse club zou in de Eredivisie thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles afscheid nemen van de supporter die met weinig energie en met veel tranen in zijn ogen zou aanschouwen hoe de supporters voor hem zouden zingen. 

Tot in het diepst van de ziel

Het eerbetoon aan de terminaal zieke supporter begon al in de twaalfde minuut met een spandoek waarop stond: “Voor altijd in ons hart”. In de rust was er ook een moment dat Marco samen met zijn zoon Joey het veld op ging en een intens afscheid zou volgen. Het publiek zou “You Never Walk Alone” voor hem zingen en daarover zegt hij zelf:

“Het applaus en het gezang van de fans heeft me tot in het diepst van mijn ziel geraakt. Het was zo mooi.”

Marco was in het verleden actief als DJ en gebruikte daarvoor de artiestennaam DJ Provox, wat weer refereert naar het buisje dat tussen z’n slokdarm en luchtwegen zit. Al op zijn 19e kreeg hij dat buisje, toen vanwege een operatie door keelkanker. Een paar jaar geleden keerde de ziekte ineens terug en dat zal hem op 1 september 2021 letterlijk fataal worden. 

Marco laat een vrouw, 5 kinderen en een stiefzoon achter. Hij vindt het met name erg voor zijn jongste dochter, maar geeft wel aan dat hij “een mooi leven heeft gehad”. Zoon Joey en Marco zelf kijken met een goed gevoel terug op het moment. Dit pakken ze ons nooit meer af.’’

Marco van den Wildenberg zal op woensdag 1 september 2021 op 50-jarige leeftijd uit het leven stappen…