PSV maakt grootste indruk, maar is het genoeg?

PSV maakt grootste indruk, maar is het genoeg?

Het Turkse Galatasaray ging eraan en ook het Deense FC Midtjylland werd op indrukwekkende wijze overklast: PSV maakt een sterke indruk tot nu toe.

De ploeg van coach Roger Schmidt swingt al vroeg in het seizoen en de dagbladen zijn lovend over de prestaties van de Eindhovense ploeg. 

PSV wordt een “Nederlandse voetbalmachine” genoemd in de Europese pers en “tegenstanders worden overlopen”.

De supporters zijn eveneens razend enthousiast, ondanks de wat krampachtige aanpak van de Duitse coach en de aanhoudende soap rondom Mohamed Ihattaren die buiten de ploeg is gezet.

Maar hoelang blijven ze tevreden? 

Hoe goed zijn ze nu echt?

Roger Schmidt werd met de nodige bombarie binnengehaald, maar de resultaten vielen vorig seizoen erg tegen.

Er was een hoop onvrede bij spelers, Schmidt botste voortdurend met de pers, en wereldkampioen Mario Götze kreeg hij maar niet aan het voetballen.

Hoe anders is dat dit seizoen: de ploeg is fysiek sterk, aanvallend een lust voor het oog, en speelt bij vlagen zelfs uitstekend voetbal. Zelfs het vertrek van clubtopscorer Donyell Malen naar Borussia Dortmund lijkt de ploeg niet veel te doen.

Met de fantastische vier — Götze, Madueke, Gakpo en Zahavi — walst het over de tegenstander heen. Al met al zorgt dat voor een hoop optimisme, al is er één maar:

PSV heeft alleen gespeeld tegen matige tegenstanders die door een hoop corona gevallen allebei nog zwakker waren.

Volgende ronde telt past echt voor PSV

Ja, PSV maakte tot nu toe elke wedstrijd (5-1 thuis, 1-2 uit tegen Galatasaray en 3-0 thuis tegen Midtjylland) de dienst uit en dit is tot een hoop genoegen bij de PSV-fans én iedereen die Nederlandse clubs naar een hogere coëfficiënten ranking willen juichen.

Toch zal PSV in de volgende ronde (onze voetbal voorspelling is dat ze die bereiken) echt moeten aanzetten. De winnaar van PSV – Midtjylland neemt het op tegen Spartak Moskou of Benfica, terwijl de verliezer afdaalt naar de Europa League.

De winnaar van de tweeluik die daarop volgt tegen Spartak of Benfica gaat naar de Champions League en dat is waar het de Eindhovense ploeg écht omgaat.

Pas als ze zich voor het miljoenenbal kwalificeren kunnen we écht zeggen dat ze goed spelen. Eerder niet.