Transfer Steven Berghuis houdt de gemoederen bezig

Transfer Steven Berghuis houdt de gemoederen bezig

Het hing al een tijdje in de lucht, maar uiteindelijk is de transfer dan toch aangekondigd door zowel Feyenoord als Ajax: Steven Berghuis maakt de overstap van Rotterdam naar Amsterdam.

Berghuis is daarmee pas de derde Feyenoorder in de geschiedenis die deze pikante overstap maakt. En dat valt erg slecht bij de harde kern. 

De bedreigingen houden maar niet op, maar één spandoek spant toch echt wel de kroon.

Op de spandoek, die is geplaatst door het Twitter-account van Voetbalultras, wordt de verwijzing gemaakt naar de vermoorde Martin “Polletje” van de Pol, een ex-crimineel en hooligan van de Amsterdamse club en Peter R. de Vries die afgelopen week zou overlijden. 

Hoe verzin je het?

Het spandoek wordt slecht ontvangen en als ‘bizar’ omschreven. Anderen vragen zich af hoe iemand dit kan verzinnen, vervolgens uitvoeren, en ook nog eens op beeld kan zetten.

De supporters die het provocerende spandoek vasthouden zijn onherkenbaar gemaakt en krijgen er flink van langs op sociale media.

Tegelijkertijd wordt afgevraagd of dit niet als doodsbedreiging kan worden beschouwd en de politie iets aan deze zaak moet doen.

Na verbrandingen van het Berghuis-shirt, online bedreigingen, en nu dus dit spandoek heeft Feyenoord opgeroepen om te stoppen met het bestoken van de ex-Feyenoord captain.

19 december 2021: pikant weerzien

Steven Berghuis heeft Feyenoord inmiddels online bedankt voor de 5 seizoenen die hij in Rotterdamse dienst speelde.

Daarin zou hij de landstitel pakken, net als de beker, en twee keer de Johan Cruijff-schaal. Ondertussen hebben de Rotterdammers de opvolger inmiddels in huis: Alireza Jahanbakhsh.

De Iraanse aanvaller maakte in het verleden grootste indruk bij AZ en zal dit seizoen opnieuw in de Eredivisie uitkomen waar hij in het verleden ook zou spelen voor NEC. Onze voetbal voorspelling?

Dat zowel Ajax en Feyenoord beter zijn geworden van de transfer, want een ongemotiveerde captain in de Kuip is ook niets waard, terwijl hij in Amsterdam juist zal kunnen groeien.

Toch verwachten wij dat de terugkeer van Berghuis in de Kuip op 19 december 2021 een heel pikant weerzien zal worden: dan staat Feyenoord-Ajax op het programma, met (waarschijnlijk) weer een vol stadion.