Weergaloos Oranje imponeert: hand Louis Van Gaal zichtbaar

Weergaloos Oranje imponeert: hand Van Gaal zichtbaar

De eerste wedstrijd was nog matig, maar inmiddels is de hand van coach Louis van Gaal al meer dan zichtbaar. Met een klinkende 6-1 winst tegen Turkije als ultieme kers op de taart.

En dat terwijl de eerste wedstrijd onder de Amsterdamse coach nog matig was: 1-1 in en tegen Noorwegen. Maar ook toen werd er gesproken over “geen nood”. 

Drie doelpunten kwamen van Memphis Depay, de aanvaller van Barcelona die de laatste tijd van evenveel lofzang als kritiek geniet. Voor de nummer 9 van de Catalaanse club gaat het recentelijk gelukkig voor de wind met voortdurende goals en assists.

De van Olympique Lyon overgekomen vleugelspeler wordt gezien als de opvolger van Messi; een zware last.

Bij vlagen weergaloos

Maar zowel bij Barcelona als Oranje speelt Depay vrij en onbezonnen. In een bij vlagen weergaloos duel rekende het Nederlands Elftal op woensdagavond genadeloos af met tegenstander Turkije: 6-1.

In minder dan een week is bondscoach Louis van Gaal erin geslaagd om het Nederlands elftal in compleet andere sferen te brengen.

Van een dramatische periode onder Frank de Boer naar een sprankelende ploeg een paar maanden later. Het deed bij vlagen weer denken aan die magische WK wedstrijd van 13 juni 2014.

Toen zou de ploeg in het Braziliaanse Salvador op imposante wijze afrekenen met wereldkampioen Spanje: 5-1 zou er toen op het scorebord staan — eveneens onder leiding van Van Gaal.

Stadion scandeert naam van Louis van Gaal

Na de snelle voorsprong zou Nederland een zorgeloze pot spelen en in het stadion was de sfeer heel vermakelijk, onder meer vanwege de goede verhouding tussen de Oranje-fans en de massaal aanwezige Turkse fans.

Door al het plezier zou er bijna worden vergeten dat de groepsleiding voor de WK-kwalificatie op het spel stond. Ook Louis van Gaal zelf zou genieten van de pot, lachend en met gebalde vuisten stond de oefenmeester langs het veld. 

Ook de doelpunten die vielen waren om te lachen, want de combinaties waren magistraal, zowel in de uitvoering als in de afwerking. Ook de naam van Louis van Gaal klonk van de tribunes, luid en duidelijk. Onze voetbal voorspelling? Dat we toch een mooi WK 2022 tegemoet gaan en wel dankzij de aanstelling van Louis van Gaal.