FC Barcelona: Koeman aan boord op een zinkend schip

FC Barcelona: Koeman aan boord op een zinkend schip

1-4 stond er na 90 minuten en een paar minuten blessuretijd op het scorebord: FC Barcelona zou pijnlijk onderuit gaan tegen het Franse Paris Saint-Germain.

De 21-jarige Kylian Mbappe zou er doodeenvoudig 3 inschieten en Lionel Messi kon als aanvoerder van de Catalanen niets inbrengen. De scheldtirades tussen ploeggenoten Piqué en Griezmann waren kenmerkend voor de situatie bij AzulGrana: het is crisis. 

Trainer Ronald Koeman en zijn club staan na de nederlaag van het eerste knock-out duel op de rand van de Champions League-afgrond. In de competitie lijkt de ploeg ook uitgespeeld en in de Copa del Rey werd het eerste halve finaleduel tegen Sevilla met 2-0 verloren.

Onze voetbal voorspelling? Dat Koeman dit seizoen zal afsluiten zonder een hoofdprijs te pakken. Als hij überhaupt het einde van het seizoen haalt, want de Groninger is niet bepaald geliefd.

Hele seizoen al rommelig in Barcelona

Helemaal verrassend is dat niet, want al heel het seizoen is het rommelig in het Camp Nou. Ronald Koeman zou in zijn eerste week in dienst Messi’s beste vriend Luis Suárez wegsturen bij de club, er mochten geen andere spelers worden gehaald, en de Catalaanse club verkeert ook nog eens in zware financiële problemen.

Er wordt zelfs al gespeculeerd over een mogelijk faillissement van de topclub. Extra pijnlijk is dat de weggestuurde Suárez nu topscorer is van de Spaanse Primera División en dat zijn nieuwe club Atlético Madrid afstevent op de landstitel.

Al na een paar maanden kon de conclusie worden getrokken dat Ronald Koeman misschien wel het allerslechtste moment had uitgekozen om in te stappen.

Remontada 2.0 lijkt uitgesloten

Barça mag tijdens de return op 10 maart hoe dan ook proberen om (opnieuw) het onmogelijke te presteren tegen PSG en de achterstand om te buigen.

Dat lijkt met het huidige Barcelona niet te doen, maar op 8 maart 2017 zou de club nog het onmogelijke presteren tijdens La Remontada (De Comeback) tegen uitgerekend Paris Saint-Germain.

Met een 4-0 achterstand zou Barcelona erin slagen om voor 96.290 toeschouwers met 6-1 te winnen. De bevrijdende treffer werd in de 5e minuut van de blessuretijd gemaakt door Sergi Roberto en de uitzinnigheid in het Camp Nou was zo groot dat er een aardbeving zou worden gevoeld rondom het stadion in Barcelona.

Of er een Remontada dos punto cero komt? Dat is niet zo waarschijnlijk. Een revanche van PSG op La Remontada lijkt dat wel.