Volop onbegrip over slecht nieuws-app van Frank de Boer

Onbegrip over slecht nieuws-app van Frank de Boer

De EK-selectie is definitief en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Niet alleen zou de KNVB blunderen door later te zijn met de bekendmaking dan de Nederlandse pers, ook bondscoach Frank de Boer zou (opnieuw) een slechte beurt maken.

De al bekritiseerde oefenmeester liet eens te meer zien hoe je niet met je spelers moet omgaan, en daarmee lijkt een EK-rel te zijn geboren. Nog voordat het toernooi is begonnen.

Anwar El Ghazi was met Frank Evenblij bezig met de tv-opnames voor het programma Shirtje Ruilen als de presentator voor de grap opmerkt dat zijn gast op zijn telefoon moet kijken.

Even zien of hij al bericht heeft gehad van Frank de Boer. Wat blijkt? De vleugelspeler zit inderdaad niet bij de EK-selectie. Het is medegedeeld door De Boer, via een app’je.

Storm van kritiek op onpersoonlijke boodschap Frank de Boer

Frank de Boer werd bij zijn laatste drie werkgevers ontslagen en er waren bij zijn aanstelling al een hoop twijfels over zijn functioneren.

Wie weet dat een minder intensieve baan als bondscoach dan toch goed voor hem zou zijn, zo was de mening bij mensen die minder kritisch over hem waren.

Toch zou al snel blijken waarom er zo aan hem getwijfeld werd. Hij oogde doodop na de eerste slechte wedstrijden en na een negental interlands is de balans uitermate slecht: minder dan de helft van de duels onder leiding van

De Boer werden gewonnen. Dat El Ghazi het slechte nieuws per app krijgt, schiet bij de meeste mensen in het verkeerde keelgat. “Zo ga je niet met je spelers om”, is een veelgehoorde reactie. 

Belletje schijnbaar teveel moeite

Want hoe onpersoonlijk kan het worden? En is het teveel moeite om je speler even op te bellen om hem het slechte nieuws mede te delen en hem even de kans geeft om een vraag te stellen?

Voetbalfans en analytici vuren een storm van kritiek af op de trainer. De enige die wel sportief met de mededeling omgaat is El Ghazi zelf. De aanvaller van Marokkaanse komaf krijgt lof voor de manier waarop hij met de teleurstelling omgaat.

Tegelijkertijd stellen veel mensen hardop de vraag: “hoe kun je spelers van Turkse en Marokkaanse komaf nog meer wegjagen in de richting van het Turkse of Marokkaanse elftal in plaats van Oranje?”. 

Promes en Van de Beek zitten er wel bij

Het afvallen van El Ghazi is technisch gezien dan ook onverklaarbaar, omdat hij in de zwaarste competitie van de wereld, de Premier League, een uitstekend seizoen heeft gedraaid bij zijn club Aston Villa.

Donny van de Beek daarentegen, die dit seizoen nauwelijks in actie kwam bij Manchester United, en Quincy Promes, die een matig seizoen kende en officieel verdachte is van een steekincident, werden wel geselecteerd voor het eindtoernooi.

Onze voetbal voorspelling of eigenlijke hoop? Dat ze De Boer na afloop van het EK zo snel mogelijk de laan uitsturen. Ooit een goede verdediger, maar volledig incompetent als coach.