Zoals verwacht: Oranje komt niet verder dan achtste finale

Zoals verwacht: Oranje komt niet verder dan achtste finale

Al na de eerste paar wedstrijden nadat Frank de Boer het roer over zou nemen van Ronald Koeman waren de verwachtingen al alles behalve hooggespannen: de trainer die voor aanvang van het EK minder dan de helft van z’n wedstrijden zou winnen, zou er ook niet in slagen om Oranje voorbij de matige ploeg van Tsjechië te loodsen.

Sommigen waren optimistisch na de foutloze groepsfase terwijl de meest kritische fans en analisten wel degelijk goed zouden inzien dat die overwinningen werden gepakt tegen ploegen als Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonie.

Dat het voetbal matig was tijdens de groepswedstrijden werd nog enigszins verbloemd door de 9 punten, maar vanaf de knock-out fase tonen ploegen nou eenmaal geen genade meer. Dat bleek dit weekeinde wel.

Opnieuw een Advocaatje

Want niet lang na de gemiste kans van Donyell Malen, de klunzige handsbal, en de rode kaart van Matthijs de Ligt zouden de Tsjechen toeslaan om de voorsprong vlak voor het einde te verstevigen.

Frank de Boer zou mede-schuldig zijn aan het feit dat Oranje volstrekt machteloos was in de zoektocht naar de gelijkmaker. Veel supporters in het stadion en voor de tv zullen met grootste verbazing hebben aanschouwd hoe De Boer zijn eigen ‘Advocaatje’ had.

Oud-bondscoach Dick Advocaat wisselde in 2004, uitgerekend tegen Tsjechië, Arjen Robben, de veruit beste speler, voor Paul Bosvelt waarna Oranje met 2-3 zou verliezen, nadat het met Robben op een 2-0 voorsprong stond.

De Boer wisselde op zijn beurt Malen, de enige dreigende speler van Oranje, voor Quincy Promes, hoofdverdachte van een steekpartij, van wie veel mensen überhaupt niet begrijpen dat hij het Oranje-shirt draagt.

Voetbal voorspelling Oranje komt uit

Onze voetbal voorspelling was al dat het Nederlands Elftal niet ver zou komen en daarbij moeten we benadrukken dat we alles behalve pessimisten zijn.

De Noord-Hollandse trainer geeft aan komende week over zijn toekomst als bondscoach te denken en iets zegt ons dat het merendeel van Nederland wil dat hij opstapt.

Terwijl Oranje onder het roer van Koeman als één van de titelkandidaten werd gezien, is het Nederlands Elftal binnen iets meer dan een jaar tijd afgegleden tot een subtopper.

Gelukkig is er wel één troost, vanwege het uitstel van dit EK staat er volgend jaar alweer een nieuwe voetbaltoernooi op het programma: het WK 2022 in Qatar.

Met hopelijk een andere trainer en hopelijk een andere voetbal voorspelling.